NETTIMUORI?

ml  (täällä )
Olen Nettimuori, oikeammin Marjatta Laine. Olen elänyt mukana nettimaailmassa reilut parikymmentä vuotta, joten monia nettipolkuja on ajan myötä tullut taivallettua.

Aikanaan pidin netinkäyttöön liittyviä oppitunteja koululaisille ja alustuksia vanhemmille koulujen vanhempainilloissa. Sittemmin siirryin opastamaan ikäihmisiä nettimaailmaan.

Olin Maa- ja kotitalousnaisten ja Eläkeliiton yhteisessä ’Netti Ohoi’-hankkeessa kouluttajana kaikkiaan kolmena vuonna. Siinä sain kouluttaa jo vähän enemmän elämää nähneitä vapaaehtoisia toimimaan omalla paikkakunnallaan ’Verkkoluotsina’. Verkkoluotsien tehtävänä oli avustaa ikäihmisiä nettimaailmaan huomioiden mm. olennaiset tietoturva-asiat.

Olen toteuttanut myös useita alustuksia mm. kirjastoissa ym. erilaisilla nettiteemoilla. Näissä kohderyhmänä ovat olleet ennenkaikkea ikäihmiset, mutta myös muut, jotka ovat omalla nettitaipaleellaan alkumatkalla.

Olen toteuttanut myös nettiaiheisia lyhytkursseja pienryhmille (vapaamuotoiset ryhmät, erilaiset yhdistykset ym.). Näiden kurssien aiheet ovat vaihdelleet yleisestä nettiin tutustumisesta vaikkapa netin käyttöön yhdistyksen informaatiokanavana.
Olen myös opastanut ikäihmisiä yksityisopastuksella käyttämään erilaisia netin palveluja. Nämä opastukset on toteutettu asiakkaan koneella yleensä hänen kodissaan. Moni iäkäs ihminen kun kertoo, että ”Se opiston kone näytti ihan erilaiselta”…

📙📗📘 Olen julkaissut nettiin liittyen kolme kirjaa:
1. Mummo ja vaari verkkoon
2. Mitenkäs se menikään
3. Alma, Elma ja kumppanit verkossa

💭 Tein nettityötä aiemmin oman yritykseni kautta, mutta lopetin yritystoiminnan pari vuotta sitten. Nyttemmin olen siirtynyt ns. kevytyrittäjäksi, joka sopiikin paremmin satunnaisesti keikkailevalle henkilölle.

🦢 Täällä, Elonpoluillani, kirjoitan elämäntilanteista, ajatuksistani, kokemuksistani ja täydennän juttuja kuvilla sekä välillä videoillakin *). Jaan myös viikottaisin virtuaalisen ruusun.
🍀 Kaikessa toiminnassani pyrin muistamaan Ikigain… ”Ikigai tarkoittaa karkeasti käännettynä tekemisen iloa, syytä nousta aamulla vuoteesta. Ikigai tuo elämään onnea, sisältöä ja tyydytystä eli elämän tarkoitusta, merkityksellistä arkea.

🦢 MOTTO:  Olen optimisti. 🎀

Ja sama Sissel Kyrkjebon laulamana:

*) Osa kuvista on omiani, osa tuotu muualta, useimmiten Pixabay-palvelusta.
Osa videoista on omiani, osa muiden julkaisemia ja tuotu YouTubesta.