Ärtyneisyys seis!

Tänään on *Ärtyneisyyden lopettamispäivä*.

Tavallisesti tässä kohdassa on minulla ollut Wikipedian määritelmä asiasta. Nyt ei ole. Ei, koska Wikipedia ei tarjoa tähän muuta kuin jotta ”Ärtynyt – olla ärtynyt”. Hmm… 🤔
Kun sitten laittaa hakukoneelle hakusanaksi ’ärtynyt’, tulee hirmuinen määrä erilaisia masennuksen oireita ja masennustesteja yms. Hmm 🤔
Eikö jokainen ihminen ole joskus ärtynyt? Ainakin minä luulen niin. Jotkut asiat vaan aiheuttavat moisen reaktion. Eikä se (minun mielestäni) ole edes ihme.
Kuvan kaveri ärtyy, kun jostain syystä ärtyneet ampparit ovat syöksymässä kimppuun. Enpä usko, että vastaavassa tilanteessa kukaan ilosta hymyilee…
On tosipaljon tilanteita, joissa ärtymys nousee pintaan. Olennaista kuitenkin on se, miten kauan sen antaa vaikuttaa ja onko valmis tekemään mitään tilanteen muuttumiseksi. Useimmiten asian voi korjata, kun vaan haluaa. Aina ei voi, mutta sillon on opeteltava sietämään hetkellistä ärtymystä ja sitten osattava hypätä pois ärtymyksen kelkasta. Ei se aina helppoa ole, mutta ei ainakaan yrittämättä onnistu.

❓❓ Millaiset asiat saavat sinut ärtymään? Miten tilanne laukeaa?

🦢 Omalla kohdallani erityisesti ihmisten ilkeys muita kohtaan – varsinkin somessa – saa minut kokemaan hetkellistä ärtymystä. Useimmiten yksinkertaisesti vaiennan ilkeän ihmisen viestivirrastani. En halua lähteä keskusteluun asiasta, koska usein se -valitettavasti- johtaa vain sanasotaan.
Ilkeydeksi minä lasken myös esim. rumat sanat vaikkapa kaupan kassajonossa, etuilemisen ja ylimielisyyden muita kohtaan.
Tuo kaupan kassajonoasia tuo mieleen myös tämän: Kun joku pyytää päästä eteeni esim. ”kun on vaan tämä yksi ostos”, useimmiten annan hänen tulla. MUTTA, jos perässäni on myös muita, antaessani luvan tulla eteeni, on minun mentävä sinne jonon perälle hänen paikalleen. Muussa tapauksessa lupa pitää olla kaikilta jäljessäni jonossa olevalta. Jos vaan päästää etuilemaan, alkaa muilta herkästi tulla ärtyneitä kommentteja.

🍀 Nyt on juuri oikea päivä lopettaa ärtyneisyys ja jatkossakin pyrkiä ärtymään mahdollisimman harvoin. 👍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s