Kerro tarina!

Tänään on *Kerro tarina-päivä*.

Keksitty tai jostakin todellista tapahtumaa kuvaava kertomus, jolla on mahdollisesti jokin opetus.” Noin asian määrittelee Wikisanakirja.

Tarinoita on kerrotta kai aina. Aiemmin monet asiat opetettiin juuri tarinoiden kautta. Edelleen tarinaan sisältyy usein jonkinlainen opetus. Tarinat uudistuvat ajan myötä, mutta on ollut mielenkiintoista havaita, että moni lapsi on ihastunut vanhoihin tarinoihin. Ja sama tarina luetaan / kerrotaan yhä uudelleen kyllästymättä. Jos aikuinen yrittää vähänkin fuskata sanoissa, tulee kyllä pian ilmoitus: ”Ei se noin mennyt!”…

❓❓ Mikä on / on ollut tarinoiden merkitys sinulle itsellesi? Oletko kertonut / lukenut tarinoita myös muille?

🦢 Minulla on paljon muistoja liittyen tarinoihin. Lapsuudesta muistan rakkaan Mummini, joka kertoi (kertoi, ei lukenut) paljon tarinoita. Hänellä oli kyky kertoa niin kiinnostavalla tavalla kaikki, että en niihin koskaan kyllästynyt. Joskus olenkin ajatellut, että vaikka hän olisi kertonut tarinan tulitikusta, se olisi ollut sekä hauska että opettava. 🤩
Työelämästä muistan erityisesti nuotiotarinat. 🔥 Sitä tunnelmaa ei muualla koe. Nuotiotarinat myös sopivat kaikenikäisille ja mille tahansa nuotiolle.
Minulla on Ystävä, jolle aikanaan luin tai kerroin iltatarinan nukkumaanmennessä. Se oli sellainen meidän ”oma juttu”.
Ja, kirjoitinhan minä aiemmin paljonkin erilaisia satuja / tarinoita lasten luettavaksi. Näin äkkiä tulee mieleen ”Pekan pakomatka”, ”Tyttöleiri” ja ”Siili Piikkisen seikkailut”. Ei taida noitakaan enää olla missään tallessa. Hauskaa oli niiden kirjoittaminen. Toissa talvena kirjoittelin tarinaa otsikolla ”Elämää Lomakoti Tyynelässä”. Sitten tuli eloon muita asioita ja se jäi kesken. Ehkä siihen voisi palata sopivalla hetkellä.

📓 Iloista tarinapäivää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s