Maan päivä

Tänään on *Maan päivä*.

”Maan päivä on 22. huhtikuuta vietettävä kansainvälinen vuosipäivä. Sitä kutsutaan toisinaan myös Maailman päiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 1970, ja tarkoituksena on järjestää kansalaistoimintaa puhtaan veden ja ilman sekä koko elinympäristön hyväksi.” Wikipedian on tuo määritelmä.

Puhdas vesi, ilma ja koko ympäristö on elämän edellytys. Minua ainakin kirpasee kovasti, kun näkee uutisissa ym. kuvia / videoita surkeista oloista, joissa ihmiset elävät. Mutta, ei asia ole vain surkeissa oloissa eläviä koskettava, vaan ihan meitä jokaista se koskee. Siisti ja puhdas ympäristö luo hyvää oloa kaikille.

❓❓ Miten sinä vaikutat tässä asiassa; vesi, ilma ja ympäristö?

🦢 Minä en ole koskaan ymmärtänyt, että ihmiset jaksavat kantaa luontoon erilaista tavaraa (juomapullot, makkarapaketit, eväspaperit) täynnä, mutta tyhjänä ne eivät enää kulje mukana pois luonnosta. 🙄
Minä iloitsen siitä, että muovin keräämiseen on alettu panostaa. Sen uusiokäyttö vähentää uuden muovin tarvetta. Toivon myös, että maailmassa panostettaisiin paljon nykyistä enemmän kehittääkseen aparaatteja, joilla vesistöstä saadaan kerättyä muovi pois.
Kuva on sivustolta: https://clewat.com/muoviroskien-kerays-vesistoista/
Ajatelkaapa, joka MINUUTTI mereen jätetään rekkalastillinen muovia! 🤔 On laskettu, että vuosisadan puoliväliin mennessä meressä on enemmän muovia kuin kaloja…

Minä toivon kovasti myös, että kehitystyössä panostetaan hiilinielujen rakentamiseen ja merkittävään lisäämiseen. Mitkään kiellot kun eivät vaan pure.
Lisäksi toivon, että liikennevälineissä etsitään edelleen vaihtoehtoja moottoreihin, sillä nyt hurjasti mainostettu sähkömoottori ei ole ollenkaan niin ongelmaton kuin annetaan ymmärtää. Toki päästöt puuttuvat itse moottorista, mutta akut ovat ongelmallisia (lyhyt käyttöaikakin). Lisäksi sähköautot, pyörät jne. tarvitsevat sitä sähköä. Mistä sitä sähköä saadaan tarvittavat suuret määrät lisää?

Tiedän, että moni muistuttaa kävely- ja pyöräilymahdollisuudesta. Kyllä, ne ovat mahdollisuuksia pääasiassa isoissa taajamissa ja terveille. Kaikki vaan eivät asu (eivätkä tule koskaan asumaan) taajamissa, eivätkä kaikki -valitettavasti- ole niin terveitä, että nuo mahdollisuudet toimisivat.

👉 Erilaisia ”Pelle Pelottomia” tarvitaan löytämään aivan uudenlaisia ratkaisuja erityisesti liikkumismahdollisuuksia ajateltaessa, mutta jokainen voi tehdä asiassa oman osansa toimimalla vastuullisesti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s