Arvostetaan vapaaehtoisia!

Tänään on *Vapaaehtoisten arvostamisen päivä*.

”Vapaaehtoinen on henkilö, joka tekee jotain omasta tahdostaan.” Tuo on yksi määritelmä käsitteelle ’vapaaehtoinen’.

Vapaaehtoisten merkitys koko yhteiskunnan kannalta on paljon isompi kuin moni tulee edes ajatelleeksi. Erilaisista harrastustoiminnoista suuri osa toimii vapaaehtoisuuden pohjalta. Erilaiset ystäväpalvelut ja ulkoilutukset toimivat suurimmalta osaltaan vapaaehtoisten vetämänä. On vapaapalokunta, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja vaikkapa etsijäkoiratoiminta. Jos kaikki tuo (ja moni muu vapaaerhtoisvoimin toimiva palvelu/toiminta) pitäisi toteuttaa yhteiskunnan toimesta, oltaisiin kyllä pulassa. Mielestäni jokainen vapaaehtoistyöhön osallistuva on arvostuksen ansainnut! 🌹🌹

❓❓ Oletko sinä / oletko sinä ollut mukana vapaaehtoistyössä? Jos kyllä, haluaisitko kertoa, millaisessa?

🦢 Omalla osallani vapaaehtoistyö on viimeiset n. 25vuotta liittynyt tavalla tai toisella nettiin. Se kun mahdollistaa toimimisen riippumatta ajasta ja paikasta ja sopii siksi minulle. Tosin, olin kyllä mukana mm. muutaman kerran Manteli-jouluchatissa (lasten ja nuorten auttamisessa verkon kautta jouluna) ja muutamassa kriisichatissa (Konginkankaan turma, Tsunami, 11.syyskuuta, koulusurmat) sekä Tukinetin chatissa yhtenä päivystäjänä ja ne tietenkin aikataulun mukaisina.
💖 Nämä ruusut ovat kaikille vapaaehtoistyössä oleville / olleille! 💖

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s