Valkosipulia!

Tänään on *Valkosipulipäivä*.

”Valkosipuli eli kynsilaukka on monivuotinen narsissikasvien heimoon kuuluva viljelyskasvi, jonka sipulia käytetään mausteena tuoreeltaan tai kuivattuna. Valkosipulin alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta säilyneiden dokumenttien perusteella ainakin jo muinaiset egyptiläiset pitivät sitä tärkeänä ravintokasvina.” Siinä Wikipedian määrittelyt.

Valkosipuli taitaa olla yksi niistä ruoka-aineista, jotka herättävät vahvasti kannanottoja puolesta ja vastaan. Joidenkin mielestä valkosipuli sopii melkein mihin vaan. Oulussahan vietettiin aikanaan Valkosipulin yötäkin, jolloin tarjolla oli ”kaikkea mahdollista”, joissa mukana valkosipulia.
Yksi, joka kuuluu valkosipulia vihaaviin, on Kuningatar Elisabet. ”Kuninkaalliset joutuvat välttämään myös valkosipulia, jos kuningatar istuu samassa ruokapöydässä. Valkosipulikielto johtuu siitä, että kuningatar Elisabet tiettävästi vihaa valkosipulin makua.”

❓❓ Millainen on sinun suhteesi valkosipuliin?

🦢 Minä pidän valkosipulista monissa ruoissa. Ja valkosipulivoihin rakastuin aikanaan Espanjassa. Yritän kuitenkin välttää valkosipulia, jos olen kohtaamassa muita ihmisiä. Paitsi, jos mennään yhdessä syömään ja kumpikin nauttii ruokaa, jossa on valkosipulia.

💡 Olen huomannut, että todella usein erilaisissa TV:n ruokavinkeissä ja -ohjelmissa käytetään valkosipulia. Kaikille se ei ole kiva, mutta…
Erilaisia ohjeita valkosipulin käytöstä ruoissa, saat esim. YouTubesta hakusanana ”Valkosipuli”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s