Valivali

Tänään on *Valittajien päivä*.

”Valittaja on ihminen, joka ilmaisee asiaan tai tilanteeseen tyytymättömyyttään.” Tuollaisen määrittelyn olen jostain joskus kirjannut itselleni ylös. Kuvaavahan se on.
Tiesitkö, että valittajia sanotaan olevan kolmenlaisia?

1. Krooninen valittaja
Krooninen valittaja valittaa ”aina ja kaikesta” , sillä hän näkee kaikessa jonkin valittamisen aiheen. Mitä enemmän hän valittaa, sitä enemmän hän näkee syitä valittamiseen.

2. Puhisija
Puhisija keskittyy liikaa vain omiin kielteisiin tunteisiinsa. Hän tarvitsee jonkun, jonka niskaan kaiken valitettavan voi kaataa. Puhisija tarvitsee huomiota ja sympatiaa, mutta ei lopulta ole kiinnostunut saamastaan.


3. Instrumentaalinen valittaja
Tämä valittajatyyppi poikkeaa edellämainituista, sillä hänen valitus kohdistuu yleensä johonkin konkreettiseen ongelmaan ja valituksen myötä on tarkoitus löytää ratkaisuja.

Ikävä tosiasia on, että moni valittaja pääsee helposti muiden ”ihon alle”. Kuuntelemme loputtomasti valitusta ja se alkaa myös usein vaikuttaa meihin. Vaikuttaa joko itse valituksen aiheeseen liittyen tai valittajaan kohdistuvana tuntemuksena.
Jokainen kai valittaa joskus ja se on luonnollista, mutta, jos valitus on pääasiallinen puheen muoto, silloin on aihetta tarkastella elämää toiselta kannalta.

❓❓ Mitä valittaminen tuo sinun mieleesi?

🦢 Minä olen tietoisesti karsinut elämästäni ihmisiä, joiden elämän pääsisältö tuntuu olevan valittaminen. Moni heistä on vieläpä asennoitunut elämään niin, että vain heillä on vaikeaa, muut pääsevät paljon helpommalla. En väheksy kenenkään ongelmia, mutta en myöskään ala rämpiä valittajan elämänsuossa. Se on itsesuojelua ja se on mielestäni ihmiselle tärkeä asia.

*Vaikeuksien pimeydestäkin löytyy lopulta valonhäivähdys.*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s