Nauti taiteesta

Tänään on *Nauti taiteesta-päivä*.

Taide on niin monipuolinen asia, että jokaiselle löytyy varmaan itselle mieluinen taiteenlaji. Varsinkin, kun taide voidaan ymmärtää niin monin tavoin.
”Taide tarkoittaa yleisesti kaikkia niitä toimintoja ja tuotteita, joilla ihminen aistein havaittavin keinoin koettaa herättää toisissa itsessään kokemiaan tunnevaikutuksia.
…Taide on ilmaisun, viestinnän, kannanoton ja mielihyvän tuottamisen väline.” Niin määrittää Wikipedia.

💡 Nyt, kun moni elämysmahdollisuus on koronan vuoksi suljettuna, voi hyödyntää verkon mahdollisuuksia. Erilaisia virtuaalinäyttelyjä, -tapahtumia ja -konsetteja on runsaasti tarjolla – ja usein ihan maksutta. Osaan on lisätty mahdollisuus maksaa pieni tukimaksu artistille, jonka työmahdollisuudet korona on usein vienyt suurimmalta osaltaan. Osaan virtuaalitapahtumia myydään pääsylippuja. Hiljalleen koronan helpottaessa myös tosielämän mahdollisuudet avautuvat iloksemme.

🦢 Minulle tärkeää ovat monet erilaiset taiteen muodot; musiikki, tietynlainen kuvataide, museoista osa, mutta myös luontoon liittyviä paikkoja, jotka koen taiteeksi. Mainitaan nyt vaikkapa Turun linna, Muumimuseo Tampereella, Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla, Sapokka Kotkassa, Hatanpään Kartanopuisto ja Arboretum, Vaskikello Pyhäjärvellä, Ainolan puisto Oulussa, Parikkalan Patsaspuisto sekä Saamelaismuseo Siida Inarissa. Kasvitieteelliset puutarhat lisäisin kaikki listalle.
Erityisen vahva kokemus minulle on ollut myös Oslon Raatihuone jättimäisine sisäseinämaalauksineen. Olen siellä käynyt todella monta kertaa ja aina Oslossa käydessäni sinne myös palaan. Paikkahan on tunnettu siitä, että siellä vietetään vuosittainen Nobelin Rauhanpalkinnon luovutustilaisuus.

❓❓ Millainen taide koskettaa sinua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s