Kirjastoautolle

– Kuva: Heinolan kirjasto

Tänään on *Kirjastoautojen päivä*.

📌 ”Kirjastoauto on kirjastona toimiva moottoriajoneuvo, joka on tavallisesti koritettu linja-auton tyyppiseksi.” Niin kertoo Wikipedia.

Kirjastoautot ovat monelle merkityksellinen palvelu myös korona-aikana. Kirjat ovat monelle normaalistikin merkittävä asia ja nyt, kun on paljon rajoituksia, kirjojen merkitys vain korostuu. Koronan myötä on kirjastojen aukioloa ainakin joillain paikkakunnilla rajoitettu. Toivoisin kovasti, että kirjastoautot voisivat liikkua ja tarjota mahdollisuuksia kirjojen lainaamiseen niille, jotka joutuvat olemaan pääasiassa kotona ja usein yksin.

💡 Olen ajatellut, että kirjastot (ainakin ne, jotka ovat suljettuna ja joissa kirjastoautot eivät kulje) voisivat avata sulun ajaksi kotiinkuljetuksen. Asiakkaat voisivat tilata kirjoja netin kautta tai puhelimitse ja kirjaston toimesta (tai vapaaehtoisten toimesta) ne sitten kuljetetaan kotiin. Varausaika päivällä ja kotiinkuljetus alkuillasta. Tiedän, että joillain paikkakunnilla kotiinkuljetusta on saatavilla mm. liikuntarajoitteisille. Kuitenkin kaikkialla se ei ole mahdollista. Kun kirjat ovat varattuja, kulkuvälineeksi riittää pienempikin auto…

❓❓ Mitä käsite ’kirjastoauto’ tuo sinun mieleesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s