Millon viimeksi toteutitkaan?


Tänään on *Varmuuskopiopäivä*.

”Huomenna / ens viikolla / ens kuussa / kunhan kerkiän”…  noita vastauksia saa, kun kysyy, ”Millon viimeksi otit / millon otat tärkeistä tiedostoistasi varmuuskopiot?”.  Aika kuluu ja asia on monella edelleen hoitamatta.
Sitten laite poksahtaa. 😖 Ja sehän poksahtaa varmimmin silloin, kun sieltä tarvitsee jotain tärkeää tiedostoa. Jos sinulla on mahdollisimman ajantasaiset varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi, ongelma on usein helposti ratkaistavissa. Jos kopioita ei ole, voi olla edessä todella iso työ – joko laitteen korjaamisessa tai tiedoston hankkimisessa / uudelleenlaatimisessa. Siihen verraten varmuuskopioinnin tarvitsema aika ja energia on minimaalinen.

❓❓ Miksi se varmuuskopiointi on niin vaikeaa?

🔔 Muistathan myös, että varmuuskopio tehdään aina eri laitteelle / välineelle? Eli, ulkoiselle kiintolevylle tai muistitikulle tai pilvipalveluun. Viimemainituissa käytä vain tunnettuja palveluja, sillä muut voivat kadota netistä yht’äkkiä ja sinne menee sitten kopiosikin.

📌 Varmuuskopio kannattaa ottaa säännöllisesti, esim. kerta/kk tai jopa viikottain, jos tiedostoja (esim. kuvia) on runsaasti.

🦢 Minä olen oppinut ”kantapään kautta” varmuuskopioinnin merkityksen! Kun on pari kertaa menettänyt olennaisen tärkeän materiaalin, kyllä jatkossa tekee varmuuskopion ihan säännöllisesti. Varmuuskopioinninhan voi laittaa menemään, kun tekee ihan muita asioita muualla kuin laitteellaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s