Naapurien päivä

Tänään on *Naapurien päivä*.

Hyvä naapuruus on aarteen arvoinen asia! Naapuruussuhteisiin kannattaa satsata, sillä hehän ovat konkreettisesti lähimpänä myös silloin, jos jotain sattuu. Yhteinen aika on tärkää. Naapurusten yhteiset tapahtumat lisäävät yhteishenkeä ja antavat monelle mielekästä tekemistä.

🦢 Minulla on monenlaisia kokemuksia naapurustoista. Suuri osa on positiivisia, mutta muutakin löytyy. Ensin kokemus, jonka koin asuessani rivarissa. Asunto oli erittäin mieluinen, mutta lopulta väsyin naapuriin. Yhteen kaikkiaan neljästä naapurista. Tämä naapuri asui vieressä. Minä rakastin pihaani, jossa voin kasvattaa yrttejä ja kukkia sekä grillata ja nauttia kahvit pihalla. Ja ihan vaan olla itsekseni tai kavereiden kanssa. Pihan käyttö kuitenkin jäi kovin vähäiseksi, sillä naapuripariskunta oli ”sattumalta” aina aidan vieressä istumassa, kun olin pihassa. Jos grillasin tai nautin kahvia, siinä oli naapuri aidan äärellä roikkumassa usein jopa kertoen: ”Maistuis kyllä mullekin”!   Kun sama naapuri vielä valtasi isolle autolleni (asuntoauto) varatun muita isomman parkkipaikan aina, kun olin työreissulla (=heidän auto mun paikalla, kun palasin työreissulta kotiin), paloi mun päreet ja muutin pois.

🦢 Yksi parhaista naapurustoistani oli kyllä Heinolassa viimeksi asumassani talossa. Taloyhtiössä pidettiin erilaisia talkoita pihalla, toteutettiin grillikodassa niin grillausjuttuja kuin yhteislauluakin. Pikkujoulut toteutettiin talkoilla ja paikkana oli pyykin kuivaushuone, joka koristeltiin talkoilla varsin viihtyisäksi.
Kun olin ollut polvileikkauksessa, olivat nämä naapurini keskenään (minulle kertomatta) sopineet vuorot, jolloin käyvät minua katsomassa ja auttamassa kuntoutumisaikanani!  Se oli kyllä jättimäinen apu!

❓❓ Millaisia kokemuksia sinulla on naapureista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s