Yksinäisyys

Tänään on *Yksinäisyyspäivä*.

Tutkijat ovat todenneet, että joka viides suomalainen on yksinäinen. Se on valtava määrä yksinäisiä ihmisiä!  Sanotaan myös, että ”ihminen, joka on yksinäinen vasten tahtoaan, kokee kivun kovempana ja altistuu muun muassa sydän- ja verisuonitaudeille.”

Aika hurjalta -minusta ainakin- kuulostaa myös toteamus:
Yksinäisyys on elimistölle kuin 15 tupakkaa”.   (https://yle.fi/uutiset/3-10729799)

Ihminen voi olla yksin olematta silti yksinäinen, mutta ihminen voi olla muiden seurassa ja tuntea silti olevansa yksinäinen.  Yksinäisyys on asiantuntijoiden mukaan nykyisin Suomessa yhtä suuri ongelma kuin sydän- ja verisuonisairaudet!  Minusta tämä on asia, jonka poistamiseen tai ainakin merkittävään vähentämiseen (kokonaan poistaminen lienee mahdotonta), tulee olla päättäjien tärkeysjärjestyksessä hyvin korkealla. Yksinäisyyden aiheuttamat erilaiset terveysongelmat ovat kalliita kaikille. Keinoja on varmasti monia hyvinkin erilaisia (kuten yksinäisyyden syytkin)…

Sattui silmiini netissä *Yksinäisyystesti*: https://www.evermind.fi/oletko-yksinainen-tee-yksinaisyystesti/

❓❓ Mitä ajatuksia sinussa herättää ajatus *Yksinäinen*?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s