Sähköautoille ”Ei kiitos”

Uutisissa kerrotaan yhä useamman saksalaisen sanovan sähköautolle: ”Nein danke” eli ”Ei kiitos”. Syynä monella on epäily siitä, ovatko sähköautot todella ympäristöystävällisiä.  Erityisesti huomio on kiinnittynyt autojen akkuihin, joissa nimenomaan koboltti on ongelmallinen ympäristön kannalta.  Kobolttiongelmasta on puhuttu vuosia, mutta jostain syystä ympäristöasioihin keskittyneet tahot eivät ole asiaan reagoineet.  Ongelma kasvaa akkujen määrän kasvaessa ja on huomioitava, että sähköauton akku joudutaan vaihtamaan kovin usein akun tehon laskiessa. Osatehoisille akuille pitäisi olla merkittävä jatkokäyttömahdollisuus. Silti koboltin rajallinen määrä maailmassa on oma ongelmansa.

Asiaa penkoessani netistä, törmäsin mielenkiintoiseen juttuun kesältä 2019: kehitteillä on suola-akku.  ”Suola-akku valmistetaan suolasta, hiilestä, rikistä ja hiekasta. Kuori valmistetaan yleisistä ja edullisista metalleista. ”

Toinenkin juttu (tältä vuodelta, 6.2.2021) löytyy: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kehittivat-suola-akun-joka-on-vaihtoehto-tulevaisuuden-sahkoautoihin/07087dec-f0d2-4b1e-9e06-04858bf9146a

Alussa mainitsemassani uutisessa saksalaisten nihkeästä suhtautumisesta sähköautoon mainittiin toki useita muitakin syitä asenteeseen, mm. sähköautojen hinta, latausasemien vähyys, pitkä latausaika jne.

🦢 En tiedä, moniko tätä lukevista haaveilee sähköautosta, mutta minä en. Odotan ainakin ratkaisua, jossa koboltti voidaan korvata jollain ympäristöystävällisellä materiaalilla. Tosin, kun katson budjettia, ei tarvitse edes haaveilla minkäänmoisesta uudesta autosta.

Entä, mitäs tästä sanotte? Vaikka ette kieltä ymmärtäisikään, idea selkiää videoilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s