Ei selfietä!


Tänään on *Ei selfietä-päivä*.

Selfiehän tarkoittaa valokuvaa, jonka henkilö ottaa omasta itsestään. Useimmiten kuva sitten julkaistaan jossain some-palvelussa, esim. Facebook, Twitter, Instagram jne.
Selfien ottaminen voi olla hyödyllistä (vaikkapa tarvittavan tunnuskuvan saamiseksi), mutta jatkuva uuden selfien julkaiseminen ärsyttää monia. Joillekin selfie on myös tapa välittää tietoa suurista hankinnoista, matkakohteista ym.  Valitettavasti usein kuvia myös muokataan siten, että julkaistava kuva on oikeasti aika kaukana todellisuudesta.
Matkoilla otettujen selfie-kuvien kanssa on sattunut jopa kuolemaan johtaneita onnettomuuksia, kun on haluttu ottaa selfie paikassa, jossa on esim. riski putoamisesta tms. Innoissaan kun ei aina muista, missä on ja mitkä ovat ko. paikan riskit.

💡 Yksi muistettava asia myös selfie-kuvien osalla on katsoa, mitä siellä taustalla näkyykään! Et ehkä halua näyttää sekaista huushollia tai julkistaa arvotaulua kodistasi…  Et myöskään voi ilman asianomaisten lupaa julkaista selfie-kuvaa, jossa näkyy muitakin ihmisiä…

🦢 Minulla on selfie-kuvia. Nimenomaan nuo tunnuskuvat somessa. Niiden ainoa käsittely on rajaus isommasta kuvasta. Joko kelpaan sellaisena kuin olen – tai sitten en kelpaa. Ongelma ei ole minun…

❓❓ Oletko sinä ottanut selfie-kuvia ja mitä ajatuksia asia sinussa herättää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s