Kysy!

Tänään on *Kysy kysymys-päivä*.

Kysymykset ovat oikeastaan aika omituinen asia. Niiden kanssa tulee olla huomaavainen (vrt. ”Koskas niitä lapsia?” / ”Miten sinä olet noin lihonut?”  jne.), keskustelua ylläpitävä, mutta tulee myös kysyä, kun oikeasti on asiaa. Kysyminen ei ole samaa kuin uteleminen ja kysymykseen ei ole pakko vastata. Meillä jokaisella on oikeus yksityisyyteen!  Keskustelussa kysmykset ovat osa koko juttua. Niillä voi osoittaa kiinnostuksensa asiaan sekä saada tietoa, jota keskustelulta toivoo.

🦢 Kun kiersin opastamassa pääasiassa ikäihmisiä netin maailmaan, sanoin aina: ”Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, mutta on tyhmää jättää kysymättä, kun on mahdollisuus saada vastauksia.”  Tämä koski nettiasioita. Tausta tälle toteamukselle tuli tilanteista, joissa moni sanoi: ”En kehdannut kysyä, kun muut olisivat pitäneet minua tyhmänä.”  Entä, jos monella oli sama ajatus ja he toivoivat jonkun kysyvän…

📌 Kun tänään teemana on *Kysy kysymys*, millaisen kysymyksen sinä haluaisit esittää (ja kenelle)?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s