Sukututkimuspäivä

Tänään on *Sukututkimuspäivä*.

”Sukututkimus eli genealogia on sukulaisuussuhteiden selvittämistä ja henkilöhistoriallista tutkimusta, jota voidaan tehdä kahdella eri tavalla: esipolvitutkimusta tai jälkipolvitutkimusta. Esipolvitutkimuksessa selvitetään yhden henkilön esivanhempia nykyisyydestä menneisyyteen ja esi-isien ja esiäitien määrä kasvaa periaatteessa eksponentiaalisesti polvi polvelta (2+4+8+16+32+64 jne.). Käytännössä näin ei aina tapahdu, sillä aviottomana syntyneen lapsen isää ei pääsääntöisesti voida selvittää, mikä aiheuttaa ns. esivanhempien kadon.” Määrittely on Sukututkimusseuran sivuilta.

📌 Tässä asiassa yleensäkin tärkeä tietolähde on Suomen Sukututkimusseura, jonka sivustolla mm. ohjeet, miten asiassa pääsee alkuun.

💡 Eräs tuttuni sanoi, että nyt -korona-aikana- on aikaa alkaa tehdä vaikka sukututkimusta. Hän kertoi, että TV:n ”Sukuni salat”-sarja herätti oman mielenkiinnon sukuunsa. Minäkin katsoin pari jaksoa tuota ajatuksella, jotta millaisiin asioihin siinä kiinnitetään huomiota.
Kun surffailee netissä, harva välttyy ’MyHeritage’-palvelun mainokselta.  Heiltähän voi ostaa DNA-testin ja sen avulla otta selvää, mihin etniseen ryhmään kuuluu ja löytää testin avulla uusia sukulaisia. En sano asiasta yhtään enempää, koska en ole sitä kokeillut. Palvelussa voi tehdä myös oman sukupuun aina ilmaisesta versiosta (max 250henkilöä) aina Complete-versioon hinnaltaan 359€/vuosi. Tästäkään en voi sanoa enempää, koska ei ole kokemusta. Linkin kautta näet halutessasi eri versioiden tarjoamat palvelut.

🦢 Minusta saattaisi olla mielenkiintoinen tuo DNA-testi, joka kertoo tuon etnisen ryhmän yms. Siitähän on ainakin Facebookissa ollut tarjouksiakin normihintaa (79€) huomattavasti halvemmalla. Asia on yhä harkinnassa. Ehkä voisin myös tehdä tuon maksuttoman sukupuu-version, sillä vuosittaisena nuo maksut ovat turhan kovia meikäläiselle.

❓❓ Oletko sinä tutkinut sukusi historiaa tai jopa tehnyt sukututkimusta enemmänkin? Millaisia kokemuksia asia on eteesi tuonut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s