Tuletko kuulluksi?


Tänään on *Kuulluksi tulemisen päivä*.

Luulenpa, että valtaosa ihmisistä on ainakin joskus kokenut, ettei ole tullut kuulluksi. Sellainen tilanne voidaan kuvata muoti-ilmaisulla ”syö ihmistä”.
Kuulluksi tultuamme koemme olevamme hyväksyttyjä ja ainakin jossain määrin merkityksellisiä ihmisiä. Kun muut suhtautuvat meihin lempeästi, se auttaa meitä olemaan armollisempia itseemme.
Kun tulemme kuulluksi ja kuuntelemme myös itse (!!! se on tositärkeää!!!), ihmissuhteemme ovat laadukkaampia ja voimme saada ja antaa toisillemme enemmän. Sen myötä jopa fyysinen olokin paranee eli asialla on iso merkitys!
Se, että on äänessä aina ja joka paikassa, ei tarkoita, että tulee silti kuulluksi. Usein jopa päinvastoin, sillä moinen käytös saa monet sulkemaan korvansa jo toisen alkaessa puheenvuoronsa…

🦢 Olen vuosia esittänyt peruskouluun pakolliseksi oppiaineeksi *elämäntaito*. Sen yhtenä osana tulee olla ihmissuhdetaidot sisältäen keskustelun, kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen.
🦢 Omalta osaltani olen ikikiitollinen opiskelussa olleesta puhetaidon opetuksesta.🌹 Pidin siitä ja mielestäni sitä olisi voinut olla vielä enemmänkin. Puhetaidosta koen olleen eniten hyötyä ajatellen kaikkea opiskelussa mukana ollutta!

❓❓ Koetko sinä tulevasi helposti kuulluksi? Käytätkö myös tätä mahdollisuutta?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s