Paristojen päivä

Tänään on *Paristojen päivä*.

Nykyisin vähän kaikkialla on paristoja (tai akkuja). Niiden käyttöaika on kuitenkin rajallinen ja siksi on tärkeää muistaa toimia oikein käytettyjen paristojen kanssa. Asiantuntijat neuvovat teippaamaan paristojen virtanavat heti, kun ne on poistettu laitteesta. Paristot voi palauttaa esim. liikkeissä oleviin paristojen palautuspisteisiin. Vuotavat paristot ja akut tulee palauttaa suljetussa muovipussissa.
📌 Erityisesti Litium-paristojen kanssa tulee olla tarkkana! Litiumparistoja ja -akkuja käytetään mm. kelloissa, palovaroittimissa, leluissa, kännyköissä ja tietokoneissa. Ne on merkitty Li-alkuisella tunnuksella.  ”Jos ei ole varma, onko kyseessä nimenomaan litiumparisto tai -akku, kannattaa teipata vaikka kaikki käytetyt paristot ja akut, Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ylitarkastaja Jukka Lepistö neuvoo.”

🦢 Minua askarruttaa se, mitä tapahtuu muutaman vuoden kuluttua, kun sähköautojen-, -mopojen ja -potkulautojen akut ovat tiensä päässä ja akkuja on paljon poistettavaksi.
Aiheesta oli uutinen n. vuosi sitten. Uutisessa kerrottiin norjalaisten keksineen käytön sähköautoista poistetuille akuille: ”…autokäytöstä poistetut sähköautojen akut ovat yhdessä aurinkokennojen kanssa tasaamassa sähkönkulutuspiikkejä.”  Kirjoitin aiheesta tuolloin TÄÄLLÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s