Lintujen ruokinta-aika

Nyt on *Lintujen ruokintakuukausi*.

Talvi on ihmiselle ok-aika, mutta monet linnut ovat kylmyydessä pulassa. Jossain sanottiin, että esim. sinitiainen syö päivässä jopa kaksi kertaa oman painonsa verran! Talitiainen tarvitsee 20 asteen pakkasessa kuusi grammaa auringonkukansiemeniä hengissä pysyäkseen. Kuusi grammaa tarkoittaa n. 120 siementä.

🐦 Minä olen niitä, joiden on vähän vaikea kestää tilannetta, jossa näkee pikkulintujen etsivän ruokaa (aiemman ruokintapaikan läheltä), mutta nyt ei olekaan mitään tarjolla. Täällä oli vielä viime talvena lintulauta pihapuussa ja talipalloja ja paljon lintuja kävi siinä. Nyt ei moisia saa laittaa ja se on surullista. Toisaalta ymmärrän tilanteen, toisaalta en. Pikkulinnut ovat kuitenkin tärkeitä koko luontoa ajatellen.

Te, jotka voitte, annattehan pienille ystävillemme apua talvesta selviytymiseen… Kiitos. 🍀

3 kommenttia artikkeliin ”Lintujen ruokinta-aika

  1. Ruokaa on ollut tarjolla koko talven. Auringonkukansiemeniä ja talipalloja. Ja joskus lisäksi vähän jotain herkkujyviä.

    1. Olen iloinen aina, kun huomaan lintujenruokinnan toimivan. Onneksi kohta Etelä-Suomessa linnut saavat ruokaa luonnostakin. Mutta, vielä tarvitaan apua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s