Hymy tarttuu!

Tänään on *Sano kohteliaisuus-päivä*.

Kohteliaisuus on niin monia pieniä (ja vähän suurempiakin) asioita. Ajatellaanpa vaikka tervehtiminen, esittely / esittäytyminen, pukeutuminen, sinuttelu vai teitittely jne.
Tänään halutaan kiinnittää huomiota pieniin kohteliaisiin sanoihin ja tapoihinkin. Ajatellaan nyt vaikka huomenta ja hyvää yötä, kiitos ja ole hyvä, anteeksi jne.  Osa näistä korvataan Suomessakin herkästi englanninkielestä saaduilla versioilla; ”tänks”, ”sori”…  olen varmaan kalkkis, mutta minä arvostan näitä suomenkielisiä versioita. Ja sitten, en oikein tykkää, jos kiitän jostain ja toinen vastaa:” Ei mitään”. Minusta se on kiitoksen nollaamista…

Olen ihminen, joka arvostaa aitoa hymyä. Kun suu ja silmät puhuvat samaa kieltä, kaikki on hyvin. Minusta hymy tervehtiessä, kiitosta antaessa ym. on erinomaisen olennainen asia. Eikä se edes maksa mitään!  Hymy luo hyvää mieltä 🤩.

Sanotaan tänään kohteliaisuuksia ja pidetään tapana muulloinkin antaa myös se myönteinen palaute herkästi. Sen ei tarvitse olla tunnin puhe, vaan sana tai pari sydämestä annettuna riittää hyvin. 💖

2 kommenttia artikkeliin ”Hymy tarttuu!

  1. Mukavalt tuntuu, ku joku entine asiakas tulo tiel vastaa ja sannoo : sielthä se meijä hymytyttö tulloo! Hymy tarttuu. Ku joku kiittää jostakii asiast, nii miul o tapan sannoo: oleppa hyvä! Kyl ne kiittämiset, moikkaamiset, toiste huomioo ottamiset o jääny lapsuuvest selkärankaa kiinni, just senku kiiti sulhoo aamukahvist.

    1. Minä aina ilahdun, kun koen sen pienen välittämisen hetken, minkä hymy saa aikaiseksi. 😀
      Asiakaspalvelussa olen aika kriittinen ja annan sen POSIIIVISEN palautteen julkisesti. Jos on negatiivista sanottavaa, se vain asianomaiselle. Positiivista vaan on kohdallani varmaan 95% kaikesta palautteesta… Yksi tapani antaa palautetta on tuo viikon virtuaalinen ruusu. 🌹 Joillekin sen voisi antaa useamminkin, mutta pidän kiinni ajatuksesta, että Suomessa on ruusun ansaitsevia niin paljon, että vain kerran sen voi sama henkilö / taho saada.
      Hymyhetkiä päivääsi! 🤩

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s