Ei vaan vanhoilla


Olin aatellut pitää suuni kiinni koronasta, mutta kuultuani viime päivinä toistuvasti toteamusta, etteivät lapset saa koronavirusta, oli pakko kaivaa tietoa esiin. Kuva on THL:n julkaisema ja päiväys 4.1.2021 (https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26 )

Se, mihin tuossa kannattaa kiinnittää huomiota, on esiintyvyys nuoremmissa ikäluokissa! 0-19-vuotiaissa on koronaa koko aikana ollut enemmän kuin yli 60-vuotiaissa. Toki iäkkäille korona on usein vaarallisempi kokonaiskunnon takia, mutta toteamukselle ”eivät saa koronaa” ei ole perustetta. Sitäpaitsi, kaikkein eniten eilisen tilaston mukaan tartunnan saaneita on ikäryhmässä 20-29v.

Tämä ei ole leikin asia. Me emme edes tiedä kaikkea koko taudista (kukaan ei tiedä), mutta erilaisia jälkitauteja on ilmennyt runsaasti.  Niin tylsältä (tai ikävältä) kuin se kuulostaakaan: noudatetaan varovaisuutta oman itsemme ja muiden takia. Kiitos. 🌷

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s