Pidä huolta!


Se nyt vaan on niin, että olet itse vastuussa turvallisuudestasi nettielossa!

Moni hermoilee salasanojen kanssa. Ainakin, jos oikeasti haluaa suojata vaikkapa sähköpostejaan ja eri palvelujen kirjautumistietoja. Olennaista on, että ottaa asian vakavasti. Tuntuu, että nyt, kun ihmiset ovat tavallista enemmän kotona, myös erilaisten huijareiden toiminta aktivoituu.
Kirjoitin salasanoista aiemmin (https://nettimuori.com/2020/11/30/tietoturva-haltuun-nyt/  ), joten ei siitä nyt enempää. Mutta, se salasanojen muistaminen on hankalaa, kun ei saisi käyttää samaa salasanaa joka paikassa ja millä ne voi kaikki muistaa.  Ei millään, jos on paljon tunnuksia.

💡 Minulla on hirmuinen määrä tunnuksia ja sen myötä salasanoja. Joku sanoo, että laita pilveen. En ole laittanut. 🔑 Ne ovat tietyllä koodilla merkittyinä oikeastaan kahden salasanan takana kännykässä erillisessä sovelluksessa. Näin minun tulee muistaa nuo kaksi salasanaa ja koodini. Sieltä voin tarkistaa, jotta mikä olikaan tunnus ja salasana siihen tai tuohon palveluun. Eniten käytetyt toki muistaa (vaikka ovat pitkät salasanat), mutta joskus voi niissäkin iskeä tyhjyys.
Niin, nuo on myös varmuuskopioitu myös salattuun paikkaan. 💻 Näin kännykän mahdollisesti hajotessa eivät salasanatiedot katoa.
Sitäpaitsi, käytän monessa kaksivaiheista tunnistusta ihan turvallisuuden takia, enkä tallenna salasanoja palvelun käytön nopeuttamiseksi. Mun elämä ei palvelujen käytössä ole sekunneista kiinni!

❓❓ Miten on sinun salasanojen laita; ovatko kunnollisia? Tallessa jossain? Eri salasana eri paikoissa?  Näiden juttujen kanssa ei kannata leikkiä!

3 kommenttia artikkeliin ”Pidä huolta!

    1. Millä tavalla se oli hankala? Täytyyhän se puhelin olla lähellä, mutta onko muuta? Kun erilaiset hakkerit ovat aktiivisia, kaksivaiheinen tunnistus on hyväksi.

      1. Tuntuu, että se on liian aikaavievä. (Niinkuin tässä nyt olisi johonkin kiire.) Jostain syystä en vain tykännyt käyttää sitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s