Kannusta, älä nollaa


Joulukuu on *Kannustamisen kuukausi*.
Oletko ajatellut, miten paljon joissain tilanteissa pienikin kannustus merkitsee?!  Voimme kuunnella, sanoa rohkaisevan sanan / sanat ja kenties olla tarvittaessa vähän matkaa rinnallakulkijanakin.

🛑 Minusta on kuitenkin yksi sanonta, joka ei ole kannustusta, vaikka sitä sellaisena jotkut käyttävätkin. Nimittäin, jos kannustustilanteessa sanoo: ”Kyllä se siitä”, mielestäni se on toisen ongelman väheksymistä. Se ei rohkaise, ei anna eväitä eteenpäinmenoon tms.
Muistan, kun aikanaan olin kouluttamassa *Manteli-jouluchatin* päivystäjiä, sanoin, ettei kukaan koskaan saa sanoa autettavalle: ”Kyllä se siitä”. Asiasta käytiin keskustelu ja moni vasta siinä hetkessä tajusi, miten tuo toteamus voikaan olla toisen ongelman nollaamista.

Nyt, kun vähän kaikkialla eletään erilaisten koronan tai muiden asioiden tuomien ongelmien keskellä, on erityisen tärkeää olla tarvittaessa valmis kannustamaan toista. Siitä saa itselleenkin hyvän mielen, kun näkee toisen nousevan uuteen yritykseen ja selviämään, 👍💚

❓❓ Olethan sinä mukana?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s