Lapsen oikeudet kunniaan!

Tänään on *Kansainvälinen lapsenoikeuksien päivä*. Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsenoikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa.

Lisätietoa aiheesta löydät mm. Unicefin sivuilta: https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/lapsen-oikeuksien-paiva/

Lapsen oikeuksia on jokaisen hyvä aika ajoin tarkistaa ko. sopimuksesta. Mutta, ei ole oikeuksia ilman velvollisuuksia. Siitä jouduin muistuttamaan usein aikanaan, kun kiersin yli 100:lla koululla; jo kuudesluokkalaiset kantoivat mukanaan monisteena Lapsen oikeuksien julistusta vedoten kaikessa siihen…

Tiivistelmä julistuksesta löytyy: https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/sopimus-lyhennettyna/

👉 On tärkeää muistaa, että Lapsen oikeuksien julistuksen mukaan jokainen alle 18-vuotias on lapsi! Joskus, kun lukee uutisia, tulee olo, että tämä julistuksen ensimmäinen kohta unohtuu päättäjiltä ja oikeuslaitokselta…

❓❓ Millaisia ajatuksia aihe tuo mieleesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s