Pelaa Monopolia!

Tänään on *Pelaa Monipolia päivä*. Onko peli sinulle tuttu? Muistoja siihen liittyen?

Olin aikanaan nuorisotyöntekijä Aurassa. Sillon nuoret halusivat tehdä jotain ”erilaista”. No, minähän olin toki valmis olemaan mukana 😁. Nuoret päättivät, että pelataan Monopolia 100h ja päästään Guinnesin ennätystenkirjaan. Niin myös tehtiin!

Nuorisotoimisto oli siihen aikaan vanhassa omakotitalossa (eikä siellä ollut muuta, vaan kaikki tilat olivat käytössämme). Nuorten joukko pelasi Monopolia sen 100h yhteen menoon. Peliä valvottiin tarkasti ja lehdetkin seurasivat pelaamista.

No, sitten jonkun muun (en muista, minkä) kunnan nuoret pelasivat Monopolia 125h ja ennätys meni sinne. Auran nuoret eivät asiaan tyytyneet, vaan ilmoittivat pelaavansa ennätyksen takaisin. He ilmoittivat (se oli heidän mielestä ilmoitusasia… ok, olihan se) pelaavansa ennätyksen takaisin. Kerroin, jotta ok, 150h sitten. ”Ei käy, se on 200h”, oli heidän ilmoitus 😎. Mikäs minä olisin ollut vastustamaan. Pelattiin sitten 200h (osa vuoroaan odottavista ja mä nukuttiin tunnin pätkiä viereisen huoneen lattialla, osa pelasi. Lähellä asuvista jotkut kävi kotona nukkumassa.) ja saatiin tulos Guinnesin ennätyksiin. Seuraavana vuonna ei ennätystä enää näkynyt, eikä uutta tullut. Enkä ole ollenkaan varma, että porukka oliskaan kolmatta kertaa lähtenyt urakkaan.
Kova urakka se oli, mutta niin hauskaa 👍🤩 ja kuvasi hyvin silloisten auralaisnuorten asennetta porukalla asioiden tekemiseen. Mutta, kauan tuon jälkeen sai nuorisotalolla Monopolipeli olla rauhassa kaapissa…

2 kommenttia artikkeliin ”Pelaa Monopolia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s