Näkö kunnossa

Tänään on *Maailman näköpäivä*. Harvoin ihminen tulee ajatelleeksi, miten olennainen osa ihmistä näkö onkaan. Jos sitten tulee näköongelmia, alkaa aavistaa, mistä onkaan kysymys.
Omastä näöstä huolehtiminen on perustehtäviä itsehoidossa. Se tarkoittaa mm. silmien suojaamista liialta valolta ja huolehtimista, etteivät erilaiset digilaitteet rasita silmiä liikaa. Yksi keino vähentää digilaitteiden aiheuttamaa kuormitusta silmille, on asentaa laitteelle sinivalosuodatin. Niitä on netissä saatavilla maksutta ja maksulla.
Silmälääkärissä kannattaa käydä ainakin muutaman vuoden välein, mutta ongelmien ilmetessä mahdollisimman pian. Ongelmia kun on aina helpompi hoitaa varhaisvaiheessa.

Ja sitten eräs asia… joillekin on määrätty silmälasit, mutta niitä ei käytetä. Ei, koska ne ”ovat niin kamalannäköiset”. Toki laseihin tottuminen ottaa vähän aikaa, mutta ei ne siellä laatikonpohjalla ainakaan silmäongelmiin auta.

Vielä… kun työskentelemme erilaisten aparaattien kanssa ja työstä on mahdollista lentää jonkinlaisia roiskeita, on silmien suojaus välttämätöntä. Olen kuullut esim. hitsausta suorittavan henkilön toteavan: ”Mä hitsaan vaan tän pienen osan”… Olisi tosikurjaa, jos se pieni osa toisi elinikäisen vaurion silmiin.

⚠️ Pidetään näöstämme huolta tänään ja jokaisena päivänä! 👌

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s