Virus!

Tänään on *Viruksen arvostuspäivä*. Virus voi olla pieni ohimenevä juttu aiheuttamiensa ongelmien takia tai sitten voi syntyä pandemia, joka saattaa suuren osan ihmisten elämän uuteen järjestykseen. Tätä muutoksen aikaahan nyt eletään, kun korona pitää ihmisiä vallassaan. Minä en edes usko, että on kokonaan paluuta entiseen. Kuitenkin uskon, että tämäkin virus saadaan jossain vaiheessa taltutettua. Mutta, aikaa se ottaa.

Tässä pandemiassakin on hyvä muistaa aikanaan olleen mm. polio, joka muutti monen elämän. Vasta rokotuksen myötä polio on saatu suurimmalta osaltaan tainnutettua. Toivottavasti katoaa lopullisesti.


Nyt on koronaan liittyen suositus käyttää kasvomaskia kaikkialla, missä etäisyyksiä ei voida pitää riittävästi ja erityisesti myös sisätiloissa, joissa on enemmän väkeä.
Laitoin kasvomaskin mennessäni apteekkiin ja sieltä kauppaan. Totuus on, että kaupassa se oli vaan pakko ottaa pois, kun henki ei kulkenut (astmako syy?). En kuitenkaan halua tukehtua maskin takia. Täytyy hankkia visiiri. Suojaisi se nyt ainakin pahimmilta roiskeilta ja sen kanssa (kuulemma) saa hengitettyä paremmin.  Muuten voin sanoa, että näin tämän päivän kauppareissulla enemmän maskeja käytössä kuin koko vuonna tähän mennessä. Alkavatko varoitukset tehota? Toivottavasti.

Suhtaudutaan viruksiin varoen, mutta ei anneta silti hysterialle valtaa. Suojautuminen on vastuullisuutta, pelottelu on raukkamaisuutta.

2 kommenttia artikkeliin ”Virus!

  1. Oltiin juuri tänään miehen sukulaistytön rippijuhlissa (kun ei kehdattu kieltäytyäkään). Paikalla oli kaikkiaan varmaan yli 20 ihmistä, suurin osa iäkkäitä. Kenelläkään ei ollut kasvomaskia. Eihän se herkuttelu toki olisi maskin kanssa sujunutkaan.

    1. Käydessäni tänään kaupassa, havaitsin, että Forssassa näin ekan kerran enemmän maskilla suojautuneita kuin ilman olleita. Mainitsemasi juhlatilanteet ovat ongelmallisia tarjoilujen takia. On tämä kaikenkaikkiaan elämää sekoittava – korona siis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s