Väkivalta SEIS!


Tänään on *Maailman väkivallattomuuden päivä*.  Pakko todeta, ettei teemapäivä voisi paremmin ajankohtaan sopia!
Väkivaltaa on tosipaljon viimeaikoina ollut kaikkialla. Viime aikoina on tuntunut, että nimenomaan lasten ja nuorten keskuudessa väkivalta on jo räjähtänyt vaaralliselle tasolle. Kun kouluissa väkivallan seurauksena viedään lapsia / nuoria sairaalaan, ei enää riitä mitkään kivat hankkeet. Nyt tarvitaan kaikkien aikuisten yhteistyötä, jossa haetaan ja löydetään keinot, joilla opitaan selvittämään ongelmat puhumalla ilman väkivaltaa. Tässä muistettakoon myös se, että henkinen väkivalta on vähintään yhtä vahingollista kuin fyysinen väkivalta!

Olen vuosikymmeniä eri paikoissa puhunut opetussuunnitelmaan tarvittavasta ”Elämäntaito”-oppiaineesta. Yhä uudelleen: tämä oppiaine sisäiltäisi nykyisistä asiakokonaisuuksista mm. seksikasvatuksen, yhteiskunnalliset asiat (vaikuttaminen, viranomaisasiointi, työpaikkojen haku ja muut työhön liittyvät asiat)  sekä merkittävässä osassa ihmissuhdekasvatus. Ihmissuhdetaidot ovat aivan liian monella lähellä nollaa, nollassa tai jopa miinuksella. Emme voi jatkaa niin, että ihmisten kesken toisen kunnioitus ja arvostus omana itsenään on kadoksissa.  Väkivalta synnyttää uutta väkivaltaa ja se on loputon ketju. On aika pysäyttää tämä ketju NYT!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s