Ulos-ei-maksu?


Siinä kysymys: ulos vai ei vai laittaako maksulliseksi?  Facebook on joutunut vaikean paikan eteen, kun Eurooppa on kieltänyt datan siirtämisen Euroopasta Yhdysvaltoihin. Data (ne käyttäjätiedot laajasti) on kuitenkin se perusta, jolla Facebook tulonsa saa. Euroopassa sanotaan olevan yli 400miljoonaa käyttäjää joten poistuminen kokonaan on ajatuksenakin mahdoton – tai ainakin merkittävästi yhtiön tulokseen vaikuttava.

Mitä vaihtoehtoja sitten on?

Jos jätetään pois vaihtoehto Fb:n sulkeminen Euroopasta, vaihtoehtoja on lähinnä kaksi:
1. Keskitetään eurooppalaisia koskeva data ja sen hyödyntäminen Euroopan alueelle tuotavaan Fb:n yksikköön. Homma ei ole pikkujuttu, mutta se mahdollistaisi datan käytön ja siten eurooppalaisten käyttäjien tuoman tulon.
2. Fb voi myös päättää, että Euroopan kieltäessä datan liikuttamisen Yhdysvaltoihin, Fb alkaa periä eurooppalaisilta käyttäjiltään jonkinlaista maksua vähenevien mainostulojen katteeksi. Moniko olisi valmis maksamaan ja moniko poistuisi muualle tai lopettaisi tuolta osin somen käytön kokonaan? Sitä voi vain arvailla. Facebookhan ilmoitti etusivullaan vielä muutama vuosi sitten palvelun olevan maksuton nyt ja aina. Kyseinen ilmoitus katosi sivuilta joitain vuosia sitten, joten…

❓ Mielenkiinnolla odotan, miten tässä puuhassa lopulta käy. Mitä sinä asiasta tuumaat?

Yksi kommentti artikkeliin ”Ulos-ei-maksu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s