Uhmaa ennakkoluuloja

Tänään vietetään *Uhmaa ennakkoluuloja-päivää*. Olen niin usein törmännyt ihmisten mitä erilaisempiin ennakkoluuloihin. Joskus olen tuntenut itseni jotenkin tyhmäksi, kun en ole ollenkaan ymmärtänyt ennakkoluulojen syitä. Minusta ennakkoluulot rotuun, uskontoon, sukupuoliseen suuntautumiseen,  mutta myös moneen arkiseen asiaan, on usein oikeasti menetys. Ihan liikaa asioita päätetään mutu-tuntumalla tai ihan vaan kuulopuheiden perusteella.
Ikävä kyllä, pari ystävyyttä on jopa katkennut ennakkoluulojen takia. Ei henkilöön kohdistuvien ennakkoluulojen, vaan ennakkoasenteina muihin asioihin. Joidenkin asioiden yli vaan ei kävellä, ajattelen…

Kaipaan enemmän keskustelua ajatuksista ja olettamuksistakin. Keskustelua ja kuuntelua, perusteluja ilman riitaa. Siinä on yleisestikin paljon tehtävää. Voimme uhmata ennakkoluuloja ja näyttää, että asioilla on monta puolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s