Ole enkeli


Päivän teema on *Ole enkeli*. Eikä kyse ole uskonnosta tai henkiolennoista, vaan pienistä, hyvistä teoista jollekin toiselle.
Enkelin ei edes aina tarvitse paljastua! Ainakin minusta on ollut mukavaa käydä salaa ilahduttamassa muita. Tuntemattomiakin.

Tuli mieleen eräs lapsiperhe, jonka tilanteesta tiesin vain, ettei neljälle lapselle olisi yhtään lahjaa ja ruokaakin vain jotain hyvin arkista. Hankin lapsille pienet lahjat ja perheelle jouluista syötävää. Paketoin ne ja vein yön hetkessä ne säkissä (ihan oikea säkki, ei muovikassi) heidän portaille.  Se ei paljoa vaatinut (en voinut mitään arvokasta hankkia, mutta pienikin asia riitti), mutta kuulin muualta jälkeenpäin, että perheenäiti oli itkenyt ilosta ja pienet lapset uskoneet, että ”ihan oikea joulupukki on käynyt” 🎅

Muistan myös, kun olin kauan sitten serkkuni luona Kaliforniassa ja olimme hän, hänen miehensä ja minä syömässä eräässä ravintolassa. Sinne tuli hääpari nauttimaan illallista. He olivat kahden kesken ja jotenkin surullisenoloisia. Serkkuni mies kutsui tarjoilijan, ilmoitti maksavansa hääparin ruoat ja tarjosi heille vielä shampanjat. Tämän kauniin teon täysin vieraalta ihmiseltä tämä hääpari muistaa varmasti. Ja minä muistan aina tavan, jolla serkkuni mies asian hoiti ilman minkäänlaista huomionhakua tms. ja muistan hääparin onnellisen ilmeen asiasta kuultuaan.

Ei *enkelinä olemiseen* tarvitse aina millään tavalla liittyä raha! Oman ajan antaminen voi olla jossain tilanteessa todella merkittävä teko.  Tilanteita ja keinoja olla enkelinä on rajattomasti. Kyse on siitä, olemmeko valmiita tekemään jotain.
❓ Niin, olemmeko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s