Perunoita, perunoita

Perunat kuuluvat useimpaan suomalaiseen ruokapöytään – muodossa tai toisessa. Tunnen muutamia miehiä, joiden mielestä ruoka ei ole ruokaa, jos siinä ei ole perunaa… Tänään on *Perunapäivä*.

Usein kodeissa syödään keitettyjä perunoita erilaisten lisäkkeiden kanssa. Minä en, paitsi uusien perunoiden aikaan. Muullon tosiharvoin keitettyjä perunoita. Pidän erilaisista uuniperunoista, raakapaistetuista perunoista, lapskoussista ja perunamuusista. Ranskalaisia tai lohkoperunoita muutaman kerran vuodessa.  Keitoissa ja laatikoissa käytän pakasteesta peruna-sipuliseosta.

❓ Entä sinä, miten käytät perunaa? Onko sinulla joku oma suosikkiperunaruoka?

4 kommenttia artikkeliin ”Perunoita, perunoita

  1. Uudet perunat omalta maalta on koko vuoden paras herkku. Ja kyllä meilläkin miehen mielestä peruna on sitä ”oikeaa ruokaa”. Eilen oli kokoperunoita jauhelihapihvien ja ruskean kastikkeen kanssa. Tänään lopuista perunoista, pihveistä, makkarasta ja kananmunista tehtiin pyttipannua.

    1. Vaikka en itse olekaan mikään suuri perunafani, tiedän kyllä sen moninaiset käyttömahdollisuudet. Mulla on joku vastenmielisyys tavallisiin keitettyihin perunoihin, mutta monessa muussa muodossa maistuvat kyllä. Varsinkin, jos saa mennä valmiiseen pöytään nauttimaan.

  2. Iha kaik perunaruoat maistuu, keitetyt perunat pannul sipuli kans paistettun namnam.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s