Nuorissa on tulevaisuus

Sanotaan:”Nuorissa on tulevaisuus”. Onhan se – osittain. Kaikenikäisiä tarvitaan, vaikka moni ikäihminen tunteekin itsensä tarpeettomaksi.
Tänään on kansainvälinen ”Nuorison päivä”.  ❓Mitä ajatuksia se sinussa herättää?

🔑 Minä olen entinen nuorisotyöntekijä. Rakastin työtäni, jossa sain nuorten kanssa (kanssa, ei nuorille!) tehdä tosipaljon kaikenlaista hauskaa, kehittävää, innostavaa ja välillä opettavaakin juttua. En koskaan unohda leirejä, kursseja (leirinohjaaja, luova ilmaisu, Apua, mitä mä teen jne), retkiä, tapahtumia… Tossupalloa ja saappaanheittoa, 10h:n pyöräilyä ja 10h:n diskoa. Lumiveistoksia ja varsinkaan nuorisotoimiston iltapäivystyksiä…  ”Kauniit ja niin rohkeat”-näytelmä, lastenjuhlat, diskot, Snoopy-toiminta…
😎 Tunsin usein olevani etuoikeutettu saadessani tehdä töitä nuorten kanssa! Ja nimenomaan monenlaisten nuorten kanssa; oli  näitä kilttejä kullannuppuja, oli monella tavalla murrsoikää eläviä ja oli mukana niitäkin, joita elämä murjoi ja jotka sitten vastasivat omalla tavallaan. Kaikkia arvostin ja kaikille annoin aikaani mahdollisuuksieni mukaan. Koko yli 20-vuotisen urani ajan pidin tärkeänä, että en ollut ohjelmatoimisto, joka tarjoaa nuorille valmista, vaan kanssakulkija, joka tarvittaessa neuvoi ja tuki eri tavoin, mutta antoi nuorten tehdä. Se oli minun tapani tehdä nuorisotyötä. Ja, ettei tule väärää käsitystä, kyllä mä otin nuorten kanssa yhteenkin välillä. Mutta, asiat riiteli, eivät ihmiset ja koskaan ei menty henkilökohtaisuuksiin.

🍀😎 Oli todella ihanaa viime viikolla kohdata monia tuolloin mukana olleita nyt aikuisina. Niin paljon on muistoja… 😍

👍🤩🍀 Minä uskon, että nuoriso on mahtavaa porukkaa, kun heita kohdellaan oikein. Aikuinen kulkekoon rinnalla kappaleen matkaa, tarvittaessa tukien ja neuvoen, mutta ennenkaikkea kannustaen ja uskoen nuoreen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s