Kaikki tai ei mitään!


Elämä on täynnä tilaisuuksia, mutta tartummeko niihin, se on jo eri asia. Tänään on *Kaikki tai ei mitään-päivä*. Usein näemme tilaisuuksia, mutta jäämme turhankin pitkäski aikaa niitä miettimään. On vaikeaa tietää, onko tilaisuuteen tarttuminen viisasta, vai uhkarohkeaa vai kerrassaan tyhmää.  Tämä päivä muistuttaa meitä siitä, että tilaisuuteen on hyvä tarttua ainakin ajoissa.

Muistan omasta elostani ajan, kun hankin kotiin ensimmäisen tietokoneen. Siihen aikaan ei tosiaankaan pidetty normaalina, että aikuinen nainen, joka tarvitsi työssään vain vähän tietokonetta, hankkisi sellaisen kotiinsa. Olin itsekin aluksi varuillani – tietämättä syytä. Muistan yhä, kun sanoin silloiselle kollegalleni *): ”Jos hankin tietokoneen, tiedän, että se / netti vie minut”. En kylläkään itsekään tiennyt, mitä se tarkoittaa.

💻  Hankin kuitenkin koneen ja opettelin itsekseni (no, totta puhuen silloisen Saunalahden helpdeskin avustamana) koneen käytön ja tutustuin nettiin. Muutama vuosi tuon jälkeen kaaduin toimistoni portailla ja oikeasta kädestä katkesi (oikeasti… katkipoikki) jänne. Hoitovirheen takia, sitä ei korjattu. Lopulta käsi leikattiin kaikkiaan 3 kertaa, jotta saatiin ranne luutumaan suoraksi ja kivut pois. Tuo vei aikaa 1½vuotta  ja sen ajan olin suurelta osin ”vankina” kotona. Minä kun tarvitsen autoon käsikytkimen ja sen aikaista versiota käytettiin oikealla kädellä…

🍀 Nyt netti oli pelastajani, sillä se tarjosi mahdollisuuten luoda kontakteja kodin ulkopuolellekin. Lopulta kävi, kuten olin ennustanut; netti vei minut. Sain siitä työn ja osittain se työ jatkuu edelleen.

👉 Siispä: Carpe diem! Eli, tartu tilaisuuteen! 🍀

*) Hän muistuttaa siitä yhä lähes aina, kun kohtaamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s