Ukkosta ja kylmiä kiviä

Ukkoseen liittyy niin monenlaisia asioita ja tuntemuksia. Tänään on *Ukkosen päivä*.
Entisaikaan ukkosen päivänä piti olla rauhallisesti, eikä sopinut tehdä kovaa ääntä pitäviä töitäkään. Nimittäin, sillon uskottiin, että kova ääni tuo ukkosen kiukkuisena paikalle ja sen myötä sato olisi mennyttä.

Ukkonen on joillekin pelottava asia. Tiedän ihmisiä, jotka pakenevat ukkosella autoonsa, koska uskotaan auton kumirenkaineen olevan turvallisin paikka.  Joidenkin ukkosenpelko perustuu todellisiin kokemuksiin, kun salama on iskenyt ja sytyttänyt tulipalon tms.
Myös osa elämistä pelkää ukkosta. Ja sitten osa ei…

Mun Roope oli tässä ihan omaa luokkaansa: ukkosella (ja ilotulituksen aikaan) oli pakko päästä parvekkeelle kuuntelemaan ja katselemaan 😁. Joskus, kun yritin estellä, tuntui, että kaveri menee vaikka oven läpi…

Onhan ukkonen aikamoista luonnonnäytelmää, joka voi myös hiljentää. Mutta, kaiken myllerryksen jälkeen ilma on raikas ja luonto piristynyt. (Joo, ei lasketa tuohoisia ukkosmyrskyjä, ne ovat omassa ikävässä sarjassaan).

Ja sitten… Näin Jaakon päivänä Jaakko vois jättää sen kylmän kiven paiskomatta järviin. Vielä pitkän aikaa halutaan nauttia lämpimistä vesistä.

3 kommenttia artikkeliin ”Ukkosta ja kylmiä kiviä

  1. Täällä yksi, joka pelkää lapsuuden kokemuksista johtuen ukkosta. Onneksi tänä kesänä ei ole ollut kovin paljon eikä kovin lähellä.

  2. Ukkosel äkkiää parvekkeelle, ihhailemmaa salamie välkettä, kuuntelemmaa pauketta, kuminaa, kunno sade kruunas kaike. Ei heittäny Jaakko kylmää kivvee vettee Vuoksi +20 Saimaa 22 🙂

  3. Meitä on niin moneksi; toinen tykkää, toinen ei ja moni myös pelkää. Jokaisella on oma taustansa asialle.
    On hyvä, että Jaakko malttoi olla paiskomatta kylmiä kiviä 😎

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s