Ihanat iso√§idit ūüíĖ


Aika moni sanoo: ”Mummoni on / oli maailman paras!”. N√§it√§ maailman parhaita ja ihan kaikkia ihania iso√§itej√§ juhlitaan t√§n√§√§n! On nimitt√§in *Ihanien iso√§itien p√§iv√§*.

Kuvassa on oma ihana mummoni lähes 60:n vuoden takaa. Hän hoiti minua lapsena enemmän kuin omat vanhempani ja hän kulki rinnallani koko lapsuuteni ajan. Yhä vielä tunnen toisaalta kaipausta, mutta myös suurta kiitollisuutta siitä, miten hän kohteli minua. Hän oli kaikille ystävällinen ja auttavainen huolimatta elämästään hyvin vaatimattomissa oloissa. Hän myös opetti minulle kaksi asiaa:
1. Ystävällisyys palaa aina takaisin.
2. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja ihmisinä arvokkaita.
H√§nen poismenonsa oli varmaan koko lapsuuteni ajan traagisin asia. Mutta, sain h√§nelt√§ niin paljon huolenpitoa, rakkautta ja el√§m√§nopastusta ūüíĖūü§©ūüćÄ.

‚Ěď Millaisia muistoja sinulla on iso√§idist√§si?

6 kommenttia artikkeliin ”Ihanat iso√§idit ūüíĖ

 1. Is√§ vanhemmat ol kuollu ku h√§√§ ol pikkupoika, mut √§iti vanhemmat ukko ja mamma, heij√§t muista hyvi, heij√§ luon kes√§t vietettii, hein√§t√∂it√§ kokosuvu voimi tehtii. Mamma syli ol pehmone, enneku sy√∂p√§ tul ja vei mamma ‚̧

  1. Aika monella on toinen isovanhemmista kuollut aiemmin tai jostain muusta syystä jäänyt vieraammaksi.
   Kauniit muistot (”Mamma syli ol pehmone”) ovat aina niin mielt√§ l√§mmitt√§vi√§ ūüß°

 2. Marjatalle! Sina kirjoitit niin kauniisti mummostamme! Mummo oli myos minulle hyvin laheinen.Han oli kuin suojelusenkeli minulle talvisodassa,silla kun halytys tuli (talviaika),niin me juoksimme ulos hankeen ja mummo peitti minut lakanalla ja tuli itse paalleni,etta jos kuulat tulivat alas,niin ainakaan minuun ei sattunut!!!Mummo oli hyva ihminen ja myos aina lahella minua.Kiitos,etta kirjoitit niin kauniisti hanesta!Rakkaudella, Marita

  (ylläpito siirtänyt vahingossa väärään kohtaan menneen kommentin)

 3. Meill√§ kummallakin on ollut erityisen l√§mmin suhde mummoomme ūüß°. H√§n osoitti niin monet kerrat, mit√§ on todellinen v√§litt√§minen! Kirjoitin kauniisti, koska mummo oli sinun √§itisi ohella minun t√§rkein ihminen lapsuuteni aikana ūüíĖ.

 4. √Ąidin √§iti – mumma – oli isovanhemmista l√§heisin. Pieni, kuivakka, sitke√§ mummo, jolla oli h√§din tuskin hiirenh√§nt√§√§ paksumpi piiitk√§ palmikko, joka k√§√§rittiin aina nutturalle. Mummolassa vietin paljon aikaa lapsuudessa, kunnes mumma alkoi olla sen verran sairas, ett√§ √§iti ei en√§√§ p√§√§st√§nyt mua sinne vaivoiksi. Oon ollut 10-vuotias, kun mumma kuoli.

  1. Entisaikaan monilla mummoille oli se nuttura. Niin omallanikin. Oli tarkkaa, että se on siististi.
   ”Sitke√§ mummo” on hyv√§ ilmaisu. Luulenpa vaan, ett√§ moni (ainakin v√§h√§n i√§kk√§√§mpi) voi sanoa mummostaan juuri noin. Sillon sitkeys on ollut tarpeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s