Mitäs jos… -15v


Törmäsin toisaalla kysymykseen: Miten toimisit nyt, jos saisit elää viimeiset 15vuotta uudelleen (=ikä laskisi sen 15v)? Jäin sitten tuota pohtimaan. Totesin, että kyllä, kyllä tekisin joitain asioita toisin. Ehkä ihmissuhteissa eniten. Annoin aatosten kulkea, mutta aika pian tuli vahva olo: mitä minä näitä miettimään, nehän ovat menneitä. Menneitä kun ei voi enää muuttaa muuksi.

🌻🔥 Sitten muistin erään kertomuksen, jossa henkilö halusi päästää irti menneistä asioista. Hän kirjoitti paperille asiat, jotka haluaa unohtaa kokonaan elämästään. Sitten hän poltti pienessä peltirasiassa paperit, joihin poishaluttavat asiat oli kirjoitettu. Eikä siinä kaikki, vaan hän meni puron rantaan (idea oli mennä virtaavan veden äärelle) ja etsi pienen kasvin lehden kaataen tuhkan siihen. Sitten hän kääntyi selin puroon ja heitti lehden tuhkan kera olkansa yli veteen. Ajatus oli virtaavan veden kuljettavan menneet pois ja ihmisen astuminen eteenpäin tähän päivään ja tulevaan kuullen samalla puron solinan sen viedessä menneet mukanaan.

🤩 Minusta tuossa tarinassa on jotain hyvin suurta viisautta. Joskus menneet ikävät asiat pysyvät mielessä enemmän tai vähemmän aktiivisina, mutta kuitenkin vaikuttavina. Meille jokaiselle elämä on helpompaa, jos voimme päästää kokonaan irti mennisyyden hankaluuksista. Jokainen löytää siihen oman tapansa – kun niin tahtoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s