Ryhtyisitkö kirjeenvaihtoon?

Entisaikaan suuri osa (ainakin tytöistä) oli kirjeenvaihdossa jonkun tai joidenkin kanssa. Nykyisin se on harvinaista yhteydenpidon siirryttyä suurelta osin digitaaliseksi.

Yhdysvalloissa palvelutalossa oltiin huolissaan vanhusten yksinäisyydestä, kun korona on rajoittanut (ja siellä rajoittaa yhä) elämää. Sitten keksittiin: Halukkaat talon asukkaat saivat tehdä kyltin, jossa kysyttiin ”Ryhtyisitkö kanssani kirjeenvaihtoon?”.  Siihen sai sitten lisätä jotain tietoja itsestään ja mukaan laitettiin myös valokuva – ja sitten netti hyötykäyttöön. Uutisten mukaan vastauksia tuli valtava määrä.

❓ Mitäs tuumaat, mahtaisiko tällainen toimia Suomessa❓ Entä, miten kirjeenvaihtokaveria voisi (turvallisesti!) hakea yksin asuvat, yksinäisyyttä kokevat ikäihmiset ❓ Olisiko tässä jonkun yhdistyksen toiminnalle uusi mahdollisuus❓  Olisiko tarjonta vain perinteiset kirjeet vai myös sähköpostikirjeenvaihto❓

📯 Minä kirjoitan n. kerran kuukaudessa ihan oikean kirjeen. On vain hauska yllättää ihmisiä, sillä useimmat kertovat, etteivät ole vuosiin saaneet oikeaa kirjettä. Minusta tämä mainio yhteydenpitotapa kannattaisi elvyttää ‼

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s