Ootko sä joku nörtti?


Olin kauan sitten yhdellä koululla vierailemassa ja puhumassa turvallisesta netinkäytöstä. Tunnin alussa pieni poika käveli ohitseni ja kysyi: ”Ootko sä joku nörtti?”. Kysymys hymyilytti sillon ja hymyilyttää nyt. 😊

Tuo tuli mieleeni, kun huomasin, että tänään on *Hyväksy oma nörttiytesi-päivä*. Aiemmin nörtti-sana toi monelle mieleen muusta elämästä syrjäytyneen hissukan, jonka elämän ainoa merkittävä kiintopiste oli netti. Sittemmin sana on saanut monenlaista ulottuvuutta ja se täysin negatiivinen leimakin on suurelta osin kadonnut.  Nykyisin nörttiä arvostetaan, sillä tietotekniikan taidoista voi olla paljon hyötyä monessa asiassa.

👉 Sattui silmiini kerrassaan verraton yhteenveto käsitteestä *nörtti*. Suosittelen lämpimästi tutustumista Minna Pyhälahden juttuun ”Nörtti – ihminen ollenkaan?

Olen joskus jostain tallentanut myös vähän erilaisen näkemyksen asiasta ’nörtti’: ”Sitä nörtimpi on, mitä vähemmän suuntaa voimiaan siihen, että näyttäisi hyvältä / hyväksyttävältä sellaisten ihmisten silmissä, joita ei kunnolla tunne.”  Tämä on minusta todella mielenkiintoinen näkökulma nörttiyteen. Ja sellainen näkökulma, jonka minäkin voisin allekirjoittaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s