Pilvipalvelu on hyvä – tai sitten ei


Pilvipalvelun käyttö on helppoa ja on mukavaa, kun esim. laaja kuvamateriaali ei ole täyttämässä koneen tallennustilaa. Yleensä asia toimiikin moitteetta.
On kuitenkin ilmennyt (tänä kesänä viimeksi!) tapauksia, joissa pilvipalvelua on tiettyyn rajaan asti voinut käyttää maksutta ja sen jälkeen maksua vastaan.  Uutisissa kerrotaan Petnet-palvelusta, jonne sai tallentaa lemmikin ruokailuun liittyvät tiedot yms.  Ensin se alkoi toimia satunnaisesti, sitten pyydettiin kuukausi- tai vuosimaksu ja ei toimi nytkään kunnolla. Tai osalla toimii ja monella ei, maksusta huolimatta. Asiakaspalvelu vaikenee jne.
Todella ikävää, jos maksaa, eikä saa luvattua vastinetta rahalleen.

Olen useasti luennoilla sanonut, että tärkeät tiedostot (kuvat, tekstit) kannattaa tallentaa aina kahteen paikkaan. Pilvi voi olla hyvä toisena, koska sen käyttö eri laitteilla onnistuu.  Mutta, aina on hyvä olla varalla toinenkin tallennuspaikka, esim. ulkoinen kiintolevy.

👉 Uutisjuttu aiheesta löytyy TÄÄLTÄ:

2 kommenttia artikkeliin ”Pilvipalvelu on hyvä – tai sitten ei

  1. Opiskeluaikana oli pakko tallentaa pilveen, että sai (tai piti saada) tiedostot auki sekä koulussa että kotona, mutta valitettavasti koin sen hyvin hankalaksi. Useimmiten en saanut kotikoneelta tallennettua suoraan pilveen, vaan ensin piti tallentaa omalle koneelle ja sieltä kikkailemalla viedä pilvipalveluun. Rasittavaa ja turhauttavaa. En käytä enää.

    1. Mä käytän ulkoista kiintolevyä ja usein tarvittaville muistitikkua salasanalla. Aiemmin mulla oli maksettu paikka netissä jollon voin sinne tallentaa kaikenlaista ja pitää siellä salaisia sivuja ystävien luettavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s