Matematiikkaa


Matematiikka vaatii sellaista ajattelua, joka ei minulla toimi. Näin *Matematiikkapäivänä* voisi toivoa omaavansa edes vähän matemaattista ajattelua, mutta sitä vaan ei ole. Selviän toki pakollisista matikkaa käsittelevistä jutuista (lasken jopa kaupassa ennen kassalle menoa paljonko suunnilleen laskua on kertynyt), mutta kotona en edes yritä selvitä ilman laskukonetta. Ja mistään hienommista matikantehtävistä ei minulle kannata edes puhua… menee ”yli hilseen” samantien. Vanha helmitaulu mahdollisuuksineen riittäisi minulle 😁. Aikanaan koulussa puhuttiin laskennosta, ei matematiikasta. Ihan ne alkeet sopi minullekin, mutta siitä edetessä matikasta tuli minulle yhtä kiinnostava ja yhtä vaikeaa kuin vaikka Kiinan kieli olisi ollut.

❓ Miten kohdallasi on tuon matikan kanssa; sujuuko, kiinnostaako vai onko se pakkopullaa?

3 kommenttia artikkeliin ”Matematiikkaa

  1. Sateet seuraa helteitä. Nyt sitten sataa viikon tai kaksi? Kasvit tykkää, eikä muakaan pahemmin haittaa.
    Sä sanot, ettet ymmärrä matematiikkaa. Sehän on loogista ajattelua. Mulla oli koulussa matikka aina kymppi. Kielet oli mulle vaikeita.

    1. Mulle koulussa matikka oli kaikkein vaikeinta. Mä tarvitsen luovaa ajattelua, mielikuvitusta ja siksi matikka oli todella vaikeaa. Kielet meni, jos viitsi lukea sanoja. Taidan olla enemmän humanisti luonteeltani.,,

      jk. Meinaatkos palata mökille, vaikka on sateista?

  2. Kai mä pärjään aika hyvin noiden numeroiden kanssa, kun teen työtäkin niiden parissa. Mutta laskinta mäkin käytän. Tosin en oo ihan unohtanut päässälaskuakaan. Tässä muutama viikko sitten mies pohti, paljonko ruuveja pitää olla johonkin aitaan, kun tolppia on x-määrä ja kuhunkin tolppaan tulee neljä ruuvia. Samalla kun hän luetteli tietoja, mä jo laskin päässäni ja mulla oli sitten heti antaa vastaus. Poika katsoi mua silmät pyöreinä, että miten sä tuon teit. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s