Suklaapäivä (sis. videon)


Tänään on *Kansainvälinen suklaapäivä’. Suklaa on eri muodoissaan todella suosittua. Erimakuisia suklaaversioita on ihan hurja määrä ja eri maissa erimakuiset suklaat ovat suosiossa aikalailla erilaisina. Suklaata käytetään paljon myös mausteena (mm. jätskit ja kakut sekä muut leivonnaiset), mutta siitä tehdään myös erilaisia jälkiruokia.
🤔 Tällä hetkellä tuntuu suklaan osalta ajankohtainen asia olevan Geisha-suklaan nimi. Asiaa on somessa väännetty rajustikin. Nyt ovat japanilaiset useaan otteeseen kertoneet, että Geisha-suklaan nimi ei ole heille loukkaava. Koskahan tämä menee perille somen vänkääjille? No, olkoon se sivuasia.

❓ Mikä on sinun ”lempparisuklaa” – vai onko sellaista? Minä olen tumman suklaan ystävä. Jos sitten muita ajatellaan, juuri Geisha sekä fami tai pähkinäsuklaa ovat suosikkeja. En oikein pidä suklaasta, jossa on sisällä marmeladia tai esim. minttusuklaasta.

Suklaatakin voi tehdä itse. Ohjeitä löytyy netistä todella paljon. Omatekoisen suklaan etu on taas se makuvaihtoehtojen valtava määrä. Siitä vaan kokeilemaan, mutta kannattaa olla varovainen sen kaakaovoin vesihauteessa tapahtuvan sulattamisen kanssa.

👉 Alla olevalla videolla muutama Kakkumonsterin ohje omatekoisen suklaan valmistamiseksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Suklaapäivä (sis. videon)

  1. Valkosuklaa – ja erityisesti valkoinen pähkinäsuklaa. Nam! Paitsi että sanovat, ettei valkosuklaa oo suklaata ensinkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s