Suudellaan


Nyt on suukkojen aika, sillä tänään on *Suudelmien päivä*. Kyllähän me tiedämme nämä rakkaudenosoitukset vanhempien ja lasten välillä, lemmikeille annetut suukkoset ja rakastavaisten suudelmat. Oletko tullut ajatelleeksi, miten paljon erilaisia suudelmia onkaan yleensäkin käytössä?

😘 Ystävyyden suudelma on toisinaan ystävien kesken annettu suukko poskelle tai vaikkapa otsalle, harvemmin suoraan suulle. Tällainen suukko voi olla osoitus kiintymyksestä (ilman seksuaalisia ajatuksia) tai vaikkapa lohdutus- tai kannustusele. Usein tällainen suukko annetaan myös kohdattaessa pitkästä aikaa.

😘 Lemmensuudelma on ystävyyden ja kiintymyksen osoitus ja rakastavaiset vakuuttavat sillä toisilleen tunteidensa olevan aitoja ja molemminpuolisia.

😘 Avioparin suudelma on tapana antaa vihkimisen lopussa. Tiesitkö, että aikanaan Rooman valtakunnassa suudelma on lain mukaan tarkoittanut avioliittolupausta?!

😘 Poskisuudelma kummallekin tai vain toiselle poskelle on nykyisinkin suosittua etenkin esim. Ranskassa niin tervehtiessä kuin hyvästellessäkin. Olennaista on, ettei moiskautella äänekkäästi tai anneta mitään märkiä poskipusuja.

😘 Käsisuudelma on muodollinen tervehdyssuudelma. Käsisuudelma voidaan antaa yleensä vanhemmalle naiselle ja sen toteutuksessa olennaista on, että mies kumartuu suutelemaan naisen ojennettua kättä, eikä nosta naisen kättä kasvojensa korkeudelle.

😘 Kunnioituksen suudelma on yleinen mm. kristinuskoa harjoittavien keskuudessa. Suudellaan johtajien käsiä (tai jopa jalkoja), erilaisia tunnuksia (esim. risti) ym.

⚠ Niin ihania kuin suukkoset monen mielestä ovatkaan, on hyvä tietää, ettei se ole kaikkien mielestä sopivaa / mukavaa. Eri kulttuureissakin on erilaiset tavat tässä asiassa ja nitä tapoja on syytä kunnioittaa.

Tänään suukotellaan – jos se tapoihisi muutenkin kuuluu 😘

2 kommenttia artikkeliin ”Suudellaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s