Minä unohdin!


Miten helposti se käykään, unohtaminen… Valitettavasti tilannetta ei kokonaan aina voi edes korjata. Useimmiten kuitenkin löytyy jokin keino korjaamiseen – ja se kannattaa käyttää. Kannattaa, vaikka asia tuntuisi itsestä vähäpätöiseltä. Jos unohdettu asia koskee tavalla tai toisella jotakuta muuta, korjaaminen (jos se on mahdollista) on viisautta.

Tänään on *Minä unohdin-päivä*.  Unohtaminen aina joskus on toki inhimillistä, mutta on paljon erilaisia keinoja muistaa asioita paremmin.


Muistilaput ovat yleinen keino ainakin yrittää muistaa asioita. Osalla ne toimiikin, osa muistelee muualla, jotta mitähän siinä lapussa lukikaan…
Jotkut kirjaavat asioita päiväkirjaansa ja katsovat sieltä, mitä pitikään muistaa juuri nyt. Samoin toimivat mitä erilaisemmat kalenterit.
Nykyisin monen muistilaput ja kalenterit ovat digitaalisia ja kulkevat kännykässä mukana  Kännykässä on helppo laittaa myös erilaisia muistutuksia tekstillä ja äänellä. Jotkut käyttävät ajastettuja sähköposteja muistuttamassa asioista.

Minulla kauppalappu on vuosia ollut kännykässä. Kun se paperinen lappu oli riittävän monta kertaa kotona mun ollessa kaupassa, siirryin kännykkälappuun. Osoitekirja on tallennettu kännykkään kuten myös erilaisia koodeja. Lisäksi käytän kännykän ajastinta ahkerasti muistuttamaan erilaisista asioista. Koska kännykässä on erilaista tietoa, minulla kännykkä menee valmiustilaan nopeasti heti käytön jälkeen ja se vaatii pin-koodin aina sisään pyrittäessä.

❓ Mikä on sinun keinosi olla unohtamatta tärkeää asiaa?

On keino mikä tahansa, olennaista on, että unohduksia tulee mahdollisimman vähän.

3 kommenttia artikkeliin ”Minä unohdin!

  1. Höpöhöpö digitaalisten muistilappujen kanssa. Ei sinne muista asioita lisätä. Sinä sanoit, että sinulla on jotain koodeja kännykässäsi Entäs, kun joku alkaa tutkia puhelintasi? Pin-koodit voi kuulemma helposti murtaa..

  2. Töissä pöytäkalenteri, kotona seinäkalenteri tai jääkaapin ovi, johon magneeteilla kiinnitetään muistettavia asioita. Joskus laitan puhelimeen joitain muistutuksia. Niiden kohdalla tahtoo vain käydä niin, että pyyhkäisen ”hylkää” ja kuvittelen muistavani hoitaa asian jolloinkin paremmalla ajalla. Kauppalappu paperisena. Siihen kumpikin kirjoittaa, mitä puutteita huomaa kauppareissujen välillä.

    1. Niitä puhelimen muistutuksia ei kannata pyyhkiä ennenkuin se asia o tehty. Sen oon ajan myötä oppinu 😁

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s