Maalaisruokaa


🍲 Nyt ovat uudet perunat ihanimmillaan. Monessa kodissa nautitaan perinteiseen suomalaiseen tapaan uusia perunoita, silliä ja munakastiketta. (ohjeet löytyy esim. TÄÄLTÄ)
Se sopiikin mainiosti nyt, kun vietetään *Maalaisruoan päivää*. Tosin, en kylläkään usko, että tämä(kään) on Suomessa vain maalais- tai mökkiruokaa…

🍀 Kun nyt on pitkän aikaa nautittu enemmän tai vähemmän hienoja (?) ruokia, olen törmännyt somessa usein siihen, miten perinteinen nakkikastike ja muusi tai jauhelihakastike ja muusi tai vaikka perinteinen kalakeitto ovat yht´äkkiä nousseet monessa perheessä suosikeiksi.

💡 Perinneruokatietoa laajasti löytyy mm. Vanhustyön keskusliiton Vahvike.fi-sivustolta.

4 kommenttia artikkeliin ”Maalaisruokaa

  1. Kyl ne yksikertaset vanha-aja ruuat o hyviä, oma suosikki o kunno läskikastike. Uuvet potut ja matjessilli. Muussi ja ruisryynimakkara. Janiiedellee 🙂

    1. On mukava, kun on niin paljon valinnanvaraa ihan perinteisissäkin!

      Minä muuten otan välillä nuotiolle ryynimakkaraa. Saan kyllä toisinaan ihmetteleviä katseita. Usein otan mukaan 2kpl ja annan toisesta maistiaisia ihmettelijöille. Suurin osa on tykästynyt! Kertovat, etteivät ole koskaan ennen edes maistaneet.

  2. Oi että! Tänään kesän ensimmäiset uudet perunat omalta maalta. Voita, suolaa ja maitoa vain kastikkeeksi. Ei oo parempaa ruokaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s