Ennenkuin luovut koneestasi!


Uutisissa kerrotaan naisen vieneen tietokoneensa Gigantin kierrätyspisteeseen ja jonkin ajan kuluttua hän huomasi entisen koneensa olevan myynnissä Tori.fi:ssä. Konetta ei oltu tyhjennetty, vaan kaikki naisen tiedostot, selaimen historiatiedot, kuvat jne. olivat koneessa edelleen. Kukaan ei ollut kertonut, että kone kannattaa (mielestäni pitää) aina tyhjentää ennenkuin se annetaan eteenpäin.

💡 Täydellisen tyhjennyksen tekee moni ohjelma. Eräs toimiva ja maksuton ohjelma on Eraser. Eraserilla voi poistaa yksittäisen tiedoston tai tyhjentää koko kiintolevyn. Ole kuitenkin tarkkana, kun tyhjennystä teet, sillä Eraserin poistamia et saa palautettua. Jos et ole taidoistasi varma, anna koneen täysi  tyhjennys asian osaavan tehtäväksi. Näin varmistat, etteivät yksityiset tietosi jää muiden saataville.
Kun  huolehdit tietosi pois, et anna ikäville ihmisille mahdollisuutta käyttää tietojasi väärin.

jk. Mobiililaitteilla tyhjennys toteutuu helpoiten palauttamassa laite tehdasasetuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s