Kirjoituskonemuisto


Opiskeluaikana minulla(kin) oli paheena tupakointi. Toisena opiskeluvuonna sitten päätin tarvitsevani oman kirjoituskoneen (rahoitin elämääni kirjoittamalla pieniä lehtijuttuja) ja rahaa sen hankintaan. Niin loppui tupakointi sisulla, vaikka vaikeaa se olikin. Vuoden aikana sitten rahaa kertyi tarpeeksi kuvan kaltaisen kirjoituskoneen hankintaan. Monet jutut sillä tulikin kirjoitettua.

Aikanaan sitten hankin uuden kirjoituskoneen, jonka voisi kai sanoa olleen nykyisten tietokoneiden edeltäjä. Siinä oli pieni näyttöruutu (ehkä 15cmx3cm). Oli vallan ihmeellistä, kun tekstin näki ruudulta ja korjauksetkin voi tehdä ilman orjausteippiä tai -maalia. Muuten kone kyllä oli tavallisen kirjoituskoneen kaltainen.
Muistan yhä myöhemmin kuulemani erään pikkupojan sanat äidilleen tämän koneen  nähtyään (näytin, miten se toimi): ”Äiti, ostetaan meillekin tommonen kone, kun siinä voi kirjottaa ja tulostaa samalla koneella”…  🤩

Sitten tuli tietokoneiden aika, mutta se onkin jo oma tarinansa.

Miksikö tuota tänään muistelen❓ No, siksi, kun tänään on *Kirjoituskoneen päivä*.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s