Juo!


Nyt on helteitä ihan riittämiin. En valita, vaikka en helteistä pidäkään. Kuitenkin Suomessa helteistä aikaa on hyvin vähän. Tähän aikaan liittyy kuitenkin eräs iso ongelma: kuivuminen. Luonto on monin paikoin ”ritikuivaa” (täälläkin nurmikko on palanut auringossa), eläimillä on vesipula (linnuille juoma-altaita!), mutta myös ihmisiä uhkaa kuivuminen.
🥤 Ihmisen tulisi normaalistikin nauttia nestettä vähintään 1½l/vrk. Eikä tämä tarkoita alkoholipitoisia juomia! Nyt kun moni ei edes hikoile kuumassa – tai se hiki kuivuu iholle samantien -, nestettä tulee nauttia paljon enemmän. Pitää juoda, vaikka ei olisikaan jano. Moni asiantuntija sanoo, että kannattaisi nauttia kivennäisvesiä, koska hikoillessa suolat poistuvat kehostamme. No, ainakin vettä juomaan! Pidetään se vesipullo nyt mukana kaikkialla ‼

🍀 Olin kauan sitten nuorisoryhmän kanssa Kreikassa. Olin muistuttanut juomisen tärkeydestä, vaikka janoa ei tuntuisikaan. Eräs nuorukainen vaan mutisi, ettei ole jano ja sillon hän ei juo. Varoitin seurauksista, mutta eihän sitä nyt nuorukainen voi kaikkea uskoa. Lopputulos oli, että kaveri piti viedä lääkäriin. Siellä hänelle kerrottiin hänen olevan pahasti kuivunut ja suolat poissa. Sitten tuli määräys: suolatabletteja ja tosipaljon vettä/päivä. Oli poika aikamoisen totinen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s