Outo tyyppi?


Mä olen varmaan jotenkin outo tyyppi. Kun kuuntelen / luen ihmisten kiinnostuksia tv-ohjelmista, olen usein ”ihan pihalla”. Monista ohjelmista en ole koskaan kuullutkaan (oma vika, tiedän) ja moni kuulostaa minusta just sellasilta, joita en katsois kun suuren pakon edessä..

Mikä (esimerkiksi) mua sitten kiinnostaa?

⭐ Tänään huomasin sattumalta kutoselta ohjelman, jossa rakennetaan minikoteja konteista. Kyllä sitä katsoessa tuntui, jotta tollanen oiskin kätevä. Ekassa osassa yritys teki nuorelle miehelle kodin ja työtilan kahdesta kontista. Koti-osiossa olohuone, jossa nukkumisparvi, keittiö ja kylppäri ja työtilassa varustus monenlaiseen rakenteluun ym. Aikaa rakentamiseen (siis sisustivat myös joten asunto oli muuttovalmis) kaikkineen kului pari kuukautta ja hinnaksi tuli 50000$.  Toisessa osassa iäkkäämpi rouva sai kodin, jossa oli kaksi konttia ja välissä katettu olohuone. Toinen kontti sisälsi makkarin, kylppärin ja keittiön ja toinen vieraille (halusi lapsilleen ja lapsenlapsilleen vierailutilat) makkarit ja kylppärin. Tämän rakentaminen vei 12viikkoa, sillä oli pakollinen 2:n viikon tauko myrskyn yllättäessä koko seudun. Tämän hinnaksi kaikkineen tuli 80000$.
Kumpikin oli aivan mainio kokonaisuus 👍🌹. Täytyypä seurata ”Konttikodit”-sarjaa.
jk. Tiedän, että Suomessakin on tällaisia koteja, mutta ne, mistä olen kuvia nähnyt, ovat olleet jo suurempia kokonaisuuksia, esim. kaksikerroksisia ym.

⭐ Olen myös aika monta kertaa katsonut TLC-kanavalta ”Sisarvaimot”-sarjaa. Moniavioisessa perheessä on perheenpään, Kody Brown’n lisäksi 4 vaimoa ja heillä on yhteensä 18 lasta. Sarja kertoo perheen elämästä monella tavalla. Ollaan nyt moniavioisuudesta mitä mieltä tahansa (tämä siis ei ole kannanotto asiaan liittyen!), sarja avaa aivan uudenlaisen näkökulman moneen asiaan.

⭐ Toinen erikoinen sarja TLC-kanavalla on ”90 päivää morsiamena”. Siinä ihmiset ovat tutustuneet netissä. Osa on jutellut kauankin videopuheluja, osa toimii todella nopeasti. Pari kihlautuu ja morsian muuttaa K1-viisumilla USA:n. Heillä on saapumispäivästä laskien 90päivää aikaa mennä naimisiin (ja sitten hakea puolisolle pysyvä oleskelulupa) tai erota ja morsian joutuu palaamaan kotimaahansa. Tai ainakin poistumaan USA:sta.
Tämän sarjan kiinnostavuus minulla lähtee nimenomaan siitä, miten hyvinkin erilaisissa kulttuureissa eläneet ihmiset sopeutuvat – vai sopeutuvatko? – elämään yhdessä ja elämään toisen maan kulttuurin vaatimalla tavalla. Monenlaisia yllätyksiä tuo sarja on tuonut…

⭐ Aivan erilainen sarja on Return to Amish. Sarjassa Amish-yhteisössä elävät lähinnä nuoret ihmiset kaipaavat nykyaikaiseen elämään yhteisön ulkopuolella ja osaa myös lähtee sinne. Osa jää, osa palaa yhteisöön. Sarja kuvaa sitä, miten täysin suljetussa yhteisössä eläneet kokevat ”ulkomaailman” ja toisaalta uudenlaisen elämän tuomat ristiriidat aiemmin saatujen oppien suhteen.

⭐ Nyt on alkanut myös uusi sarja ”Lahkon vankina”, jossa FLDS-uskonlahkon jättänyt Flora Jessop miehineen auttaa lahkosta pois haluavia poistumaan ja tukee siellä olevia (ja jäämään haluavia) asiaan liittyvissä ongelmissa.

⭐ Sen suurempia esittelyjä eivät luonto-ohjelmat tai vaikkapa Hercule Poirot kaipaa. Myös Rakkaudesta puutarhaan kuuluu suosikkeihini. Vielä haluan mainita yhden: Amazing Race, jossa ihmiset seikkailevat pareittain ympäri maailmaa tehden erilaisia tehtäviä. Nämä tehtävät eroavat Selviytyjien tehtävistä siinä, että tämän sarjan tehtävät liittyvät aina ko. maan normaaliin elämään, eivätkä ole jotain keksittyjä juttuja. Toivon, että Amazing Race taas jatkuu jossain vaiheessa.

🍀 Kun noita esittelyjä katsoo, voi kyllä aatella, että todella outo tyyppi 😂

2 kommenttia artikkeliin ”Outo tyyppi?

  1. Täällä toinen outo tyyppi: Jäin pitkäksi aikaa koukkuun TLC:n Upea lihava elämäni -sarjaan. Välillä oon nollannut aivoja saman kanavan Tahdon morsiuspuvun -jaksoilla. Selviytyjät tulee myös katsottua. Ja niitä luonto-ohjelmia tietysti.

    Sisarvaimojen jaksoja oon joskus katsonut pätkän ja ihmetellyt, millä se porukka elää. Mä en ainakaan oo huomannut, että kukaan kävisi töissä eikä siellä tietääkseni ole lapsilisä- tai muita vastaavia tukia, mitä täällä meillä on.

    1. Hauskaa, kun on aivan oudoilta tuntuvia sarjoja väkivallan yms. vastapainoksi. En jaksa seurata väkivaltaa, kun sitä tulee uutisissa ihan tarpeeksi.

      Hyvä kysymys tuo Sisarvaimot-sarjan tulojuttu. Joillakin heistä on joku yritys (ainakin Merillä on verkkokauppa ja Kodyllä jotain bisneksiä), mutta myös menot noin valtavassa perheessä ovat valtavia. Minua kiehtoo sarjassa sen ihmissuhteet monine mutkineen. Jo pelkästään neljä niin erilaista vaimoa on mielenkiintoinen kokonaisuus erityisesti isompia ratkaisuja tehtäessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s