Muistutusta


Elämme retkeilyn kukoistusaikaa. Se on hyvä, koska luonnossa liikkumisenhän on todettu olevan erinomaista terveydenhoitoa 💚.
Itsekin mahdollisuuksien mukaan luontoon lähtevänä ihmettelen kovasti joidenkin toimintaa. Revitään oksia ja tuohtakin puista, tulet tehdään mihin sattuu ja kovin usein suuret tulet, vaikka paljon pienemmätkin riittäisivät. Lisäksi tulia ei sammuteta kunnolla ja roskaa jaksetaan kantaa mukana mennessä, mutta ei tyhjänä pois 🤨. Kun leiriydytään maastoon, pitää muistaa, ettei toisten piha-alueille tai kovin lähellekään ole lupa leiriytyä ilman asianomaisen lupaa.
⁉ En haluaisi mutista asioista, mutta tässä asiassa mutisen varmasti. Siisti, hyvinvoiva luonto, jota ei uhkaa esim. palovaara, on meille kaikille merkityksellinen asia. Jos luonto voi huonosti, niin voivat ihmisetkin.

Hyvinvointia meille kaikille retkeillen luonnossa 💚🍀🌳🍃🏕🌅🌇🌛

‼ Tarkista aina ennen tulentekoa ruohikko- ja metsäpalovaroitukset Ilmatieteen laitoksen sivuilta:
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

‼ Kertauksen vuoksi on hyvä kerrata myös Jokamiehenoikeudet:
https://www.luontoon.fi/jokamiehenoikeudet

3 kommenttia artikkeliin ”Muistutusta

  1. Oltiin tänään pelaamassa frisbeegolfia. Kyllä ärsytti sydämen pohjasta saakka se roskan määrä, mitä siellä radan varrella oli. Puhuttiin, että ensi kerralla otetaan jätesäkki mukaan ja kerätään roskat pois. Vähän on harkinnassa, josko paikallislehden yleisönosastoon laittaisin tulikivenkatkuisen kirjoituksen.

    1. Laita lehteen kirjoitus, mutta ei tulikivenkatkuisena. Lähde kysymyksellä: Jaksoit tuoda mukanasi täytenä, mutta et viedä pois tyhjänä? olen huomannut, että ton tyyppinen kirjoitus tehoaa paremmin.
      Jos mahdollista (jos sen keräämisen teette), ota kuva ennen ja jälkeen tilanteissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s